Πότε ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρώσει την εξισωτική αποζημίωση του 2014

25-11-2014


Στην πληρωμή για την εξισωτική αποζημίωση, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Καρασμάνης και όπως έκανε γωστό το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τα υπόλοιπα προηγούμενων ετών και του 2013, ενώ έως το τέλος της χρονιάς θα καταβληθεί και η εξισωτική του 2014
«Πιστεύουμε ότι όλες οι απαντήσεις που δόθηκαν για τις αποζημιώσεις για τις ζωονόσους, τα προγράμματα και τις επιμέρους ρυθμίσεις που αφορούν στον κτηνοτροφικό τομέα, να ικανοποίησαν τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, που στο πρόσωπο της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να βλέπουν τον σύμμαχό τους και όχι τον αντίπαλο. Γιατί απλά, όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά μαζί με τους κτηνοτρόφους να κτίσουμε το καλύτερο αύριο της ελληνικής κτηνοτροφίας». Αυτό δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα των βοσκοτόπων και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την οριστική επίλυσή του. «Οι υστερήσεις που παρατηρήθηκαν» είπε «στις φετινές καταβολές της ενιαίας ενίσχυσης, είναι αποτέλεσμα μιας φαύλης κατάστασης που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, που σε καμία περίπτωση και υπό τη δαμόκλεια σπάθη των υψηλών κοινοτικών προστίμων δεν μπορούσε να συνεχισθεί. Και δεν πρόκειται να συνεχιστεί». «Φέτος» σημείωσε «για τελευταία χρονιά, αφού από την επόμενη χρονιά, με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και τη διευθέτηση που επιτεύχθηκε στο θέμα των βοσκοτόπων, θα προστεθούν στις επιλέξιμες προς επιδότηση εκτάσεις οι φρυγανώδεις, οι ποώδεις και οι ξυλώδεις, θα πληρώσουμε ως χώρα το τίμημα μιας στρεβλής αντίληψης του τι είναι βοσκότοπος και πώς τον χρησιμοποιώ για τη λήψη των κοινοτικών ενισχύσεων. Οι επιμέρους κινήσεις που έχουν γίνει θα εξομαλύνουν την κατάσταση όσον αφορά στις καταβολές των ενισχύσεων».

πηγη:www.dikaiologitika.gr

Στην πληρωμή για την εξισωτική αποζημίωση, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Καρασμάνης και όπως έκανε γωστό το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τα υπόλοιπα προηγούμενων ετών και του 2013, ενώ έως το τέλος της χρονιάς θα καταβληθεί και η εξισωτική του 2014 «Πιστεύουμε ότι όλες οι απαντήσεις που δόθηκαν για τις αποζημιώσεις για τις ζωονόσους, τα προγράμματα και τις επιμέρους ρυθμίσεις που αφορούν στον κτηνοτροφικό τομέα, να ικανοποίησαν τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, που στο πρόσωπο της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να βλέπουν τον σύμμαχό τους και όχι τον αντίπαλο. Γιατί απλά, όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά μαζί με τους κτηνοτρόφους να κτίσουμε το καλύτερο αύριο της ελληνικής κτηνοτροφίας». Αυτό δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα των βοσκοτόπων και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την οριστική επίλυσή του. «Οι υστερήσεις που παρατηρήθηκαν» είπε «στις φετινές καταβολές της ενιαίας ενίσχυσης, είναι αποτέλεσμα μιας φαύλης κατάστασης που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, που σε καμία περίπτωση και υπό τη δαμόκλεια σπάθη των υψηλών κοινοτικών προστίμων δεν μπορούσε να συνεχισθεί. Και δεν πρόκειται να συνεχιστεί». «Φέτος» σημείωσε «για τελευταία χρονιά, αφού από την επόμενη χρονιά, με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και τη διευθέτηση που επιτεύχθηκε στο θέμα των βοσκοτόπων, θα προστεθούν στις επιλέξιμες προς επιδότηση εκτάσεις οι φρυγανώδεις, οι ποώδεις και οι ξυλώδεις, θα πληρώσουμε ως χώρα το τίμημα μιας στρεβλής αντίληψης του τι είναι βοσκότοπος και πώς τον χρησιμοποιώ για τη λήψη των κοινοτικών ενισχύσεων. Οι επιμέρους κινήσεις που έχουν γίνει θα εξομαλύνουν την κατάσταση όσον αφορά στις καταβολές των ενισχύσεων».

www.dikaiologitika.gr