Αναβολή των «πράσινων μέτρων» ως το 2016 εξετάζει η Κομισιόν

04-12-2014

Γιαννακοπούλου Φανή
Το θέμα της αναβολής των «πράσινων μέτρων» για το 2016, που θα δίνουν το 30% της ενίσχυσης στους αγρότες αποτέλεσε
σημείο τριβής στη συνάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν με τους ευρωβουλευτής της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (COMAGRI).
Οι ευρωβουλευτές είχαν στείλει επιστολή από τις 25 Νοεμβρίου στον κ. Χόγκαν ζητώντας την αναβολή για ένα χρόνο, υποστηρίζοντας ότι τα κράτη-μέλη δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς για το πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη το «πρασίνισμα» της νέας ΚΑΠ και, ως εκ τούτου, δεν έχουν ενημερώσει και τους αγρότες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος.

Η συζήτηση στην COMAGRI, που είχε προγραμματιστεί στις 3 Δεκεμβρίου το πρωί για το νέο κανονισμό της βιολογικής γεωργίας, μονοπωλήθηκε στη συνέχεια, στο πλαίσιο των ερωτήσεων και των απαντήσεων από το θέμα του «πρασινίσματος.

Οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή για το «πρασίνισμα» προς τον Επίτροπο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σχόλια στο twitter. Ειδικά μετά τις τελευταίες διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων στη Γαλλία, η Κομισιόν φαίνεται να εξετάζει το θέμα της αναβολής για την 1η Ιανουαρίου του 2016, όμως επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη.
 
πηγη:www.agronews.gr