Πληρώνονται τα βιολογικά στις ΔΑΟΚ που στέλνουν έτοιμες καταστάσεις

11/12/2014

Κοντονής Γιώργος 
Σε τροχιά πληρωμών βάζει –επιτέλους- τους βιοκαλλιεργητές η πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την οποία καλούνται οι ΔΑΟΚ που έχουν ολοκληρώσει τους φακέλους των δικαιούχων,
να τις αποστείλουν στον Οργανισμό, καθώς το πληροφοριακό σύστημα έχει ανοίξει, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής: «Μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων των υπαλλήλων των ΔΑΟΚ που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων, σας ενημερώνουμε ότι ήδη είναι ανοικτό και διαθέσιμο στους φορείς υλοποίησης (ΔΑΟΚ) το πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει την διαδικασία πληρωμών του μέτρου 214 «Αγροπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» Δράση 1.1. Βιολογική Γεωργία προκειμένου να δημιουργηθούν οι παρτίδες πληρωμής και να αποσταλούν φάκελοι στην υπηρεσία μας για την καταβολή οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους της δράσης Βιολογική Γεωργία».
Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με την οποία ενημερώνονται «οι βιοκαλλιεργητές της Λέσβου και της Λήμνου, που κατέθεσαν δήλωση εφαρμογής για το έτος 2012 στο πλαίσιο της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία-διετής παράταση», ότι την Τετάρτη 10-12-2014 αναρτήθηκαν στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας οι αναλυτικές ονομαστικές καταστάσεις πληρωμής με τους δικαιούχους και τους απορριπτόμενους – δεσμευμένους. Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν 364 δικαιούχους με συνολικό ποσό πληρωμής 712.688,64 ευρώ και 25 απορριπτόμενους με αναλυτικά τους λόγους απόρριψης.
Επίσης οι καταστάσεις έχουν αναρτηθεί και στους πίνακες ανακοινώσεων του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Καλλονής και του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.
Οι καταστάσεις έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την έκδοση των σχετικών εντολών πληρωμής και την πίστωση των ατομικών λογαριασμών.  Επί των αναρτημένων αναλυτικών καταστάσεων πληρωμής μπορούν οι υποβληθούν ενστάσεις εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης ήτοι μέχρι την Τετάρτη 17-12-2014.
Μετά από την εξέταση των ενστάσεων θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή.
Η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Καλλιόπη Μάντου».


πηγη:www.agronews.gr