Δασμούς στις εξαγωγές σιτηρών θα επιβάλει η ρωσική κυβέρνηση

22/12/2014

Σκούρτας Αποστόλης 
Εν τέλει η Ρωσία αποφάσισε να επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές σιτηρών, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Ωστόσο, οι περιορισμοί αυτοί θα έχουν «προσωρινό χαρακτήρα», όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. «Βεβαίως αυτό πρέπει να γίνει σωστά και σε συμφωνία με τους κορυφαίους εξαγωγείς, η απόφαση θα είναι προσωρινή», τόνισε.

Αυτή η κίνηση έρχεται εν τω μέσω ανησυχιών για τις ραγδαίως αυξανόμενες τιμές των τροφίμων στην εγχώρια αγορά, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε σοδειά σιτηρών που άγγιξε επίπεδα-ρεκόρ φέτος.

«Οι προτάσεις μας για την επιβολή των δασμών είναι έτοιμες και θα τις υποβάλλουμε στον Πρωθυπουργό εντός 24 ωρών», δήλωσε ο Ντβορκόβιτς.

Ο πληθωρισμός της Ρωσίας έχει σχεδόν φθάσει σε διψήφιο ποσοστό λόγω της απότομης υποτίμησης της αξίας του ρουβλίου, μαζί με την απαγόρευση που επέβαλε η Μόσχα στις εισαγωγές τροφίμων από χώρες που συμμετέχουν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας και της υποστήριξης που παρέχει στους αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: itar-tass.com
πηγη:www.agronews.gr