Έλεγχος ταχύτητας σε χύδην και ογκομετρικά φορτηγά ΑΜ


10.12.2014 

Έλεγχος ταχύτητας σε χύδην και ογκομετρικά φορτηγά ΑΜ
Σε συνέχεια σχετικών εγγράφων της Δ/νσης Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών έργων του ΥΠΑΑΤ, για την εξαίρεση των ΑΜ φορτηγών από την υποχρέωση εφαρμογής των συστημάτων αντιεμπλοκής κατά την πέδηση, σας ενημερώνουμε ότι ο σημαντικότερος λόγος εξαίρεσης, ήταν το γεγονός ότι τα φορτηγά που χαρακτηρίζονται ΑΜ κινούνται με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 40 Km/h, αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας Κιλκίς.
Η τήρηση του ορίου ταχύτητας των 40 Km/h πρέπει να αποδεικνύεται πάντοτε κατά τους ελέγχους που διενεργεί η τροχαία και ως εκ τούτου τα φορτηγά ΑΜ που συνοδεύουν θεριζοαλωνιστικές μηχανές πρέπει να τοποθετήσουν ταχογράφο .

Σύμφωνα με τα ανωτέρω τα ΑΜ φορτηγά αυτοκίνητα πέραν τον υπολοίπων δικαιολογητικών που απαιτούνται, για την δημιουργία νέου, για μεταβίβαση παλαιού ή την θεώρηση των αδειών κυκλοφορίας κατά την αλωνιστική περίοδο, θα πρέπει να προσκομίζουν στην υπηρεσία μας και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις από εγκεκριμένα συνεργεία Ταχογράφων.


«Παρακαλούμε να ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο μέσο (δελτίο τύπου , Μ.Μ.Ε., Προσωπική επαφή) κάθε εμπλεκόμενο στον τομέα των αγροτικών μηχανημάτων (αγρότη, εισαγωγέα, έμπορο), με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών», καταλήγει σε έγγραφό του ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κιλκίς, Ιωάννης Αναστασιάδης.

πηγη: www.paseges.gr