Οι φορολογικές υποχρεώσεις έως το τέλος του έτους

18.12.2014 

Οι φορολογικές υποχρεώσεις έως το τέλος του έτους
Λίγες ημέρες προθεσμία έχουν οι φορολογούμενοι να τακτοποιήγσουν τις φορολογικές υποχρέωσεις τους ώστε να αποφύγουν ταλαιπωρία και πρόστιμα. (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, συγκεντρωτικές καταστάσεις, καταβολή δόσεων, κλείσιμο βιβλίων).
Συγκεκριμένα:

Εως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν πληρώσει και τις προηγούμενες μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.


Έως τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα πληρώσουν ως 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν με το νέο έτος πρόστιμο το ισόποσο των τελών.


Εως το τέλος του έτους  περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει  να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών ακι προμηθευτών για το οικονομικό έτος 2014 (τιμολόγια 2013). Σε περίπτωση μη υποβολής επιβάλλονται πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Εως το τέλος του έτους θα πληρώσουν περίπου 30.000 οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών τη 2η δόση από το σύνολο που έχουν επιλέξει.


- Εως 31 Δεκεμβρίου μπορούν όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά και να μην επιβαρυνθούν με το εν λόγω τεκμήριο διαβίωσης όταν θα υποβάλουν δήλωση το 2016.


Εως τις 19 Δεκεμβρίου πρέπει να σπεύσουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 ώστε να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ.

Η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 αφορά τα έτη 2011, 2012, 2013, ενώ ως τις 20 Δεκεμβρίου η ΓΓΔΕ θα κάνει 2η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ που αφορά τις μειώσεις-απαλλαγές για άτομα που εμπίπτουν στα κριτήρια των εκπτώσεων. Δεν θα δοθεί παράταση.


Για αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση που έχουν επέλθει εντός του 2014 το σύστημα θα ανοίξει με την ολοκλήρωση της 2ης εκκαθάρισης.

Τέλος, επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015 θα πρέπει έως το τέλος του έτους να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών.

πηγη:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου