Η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο προς την Ελλάδα αν εγκαταλείψει την Ε.Ε. δηλώνει ο Ρώσος Υπουργός Γεωργίας

21/1/2015

Η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο προς την Ελλάδα αν εγκαταλείψει την Ε.Ε. δηλώνει ο Ρώσος Υπουργός Γεωργίας
Αίσθηση προκαλεί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η έμμεση προτροπή του Ρώσου Υπουργού Γεωργίας προς την Ελλάδα να… εγκαταλείψει την Ε.Ε. ώστε να αρθεί το ρώσικο εμπάργκο προς τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε από το Βερολίνο την προηγούμενη Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «Πράσινη Εβδομάδα 2015» (Grüne Woche 2015 - IGW), ο Ρώσος Υπουργός Γεωργίας Νικολάι Φιοντόροφ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα ο κ. Φιοντόροφ δήλωσε ότι «η Ρωσία μπορεί να άρει την απαγόρευση στις εισαγωγές τροφίμων από την Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτή εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες θα χτίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις σε νέα βάση εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρώσος Υπουργός τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση η απαγόρευση των εισαγωγών τροφίμων δεν θα ισχύει πλέον για την Ελλάδα.
Επιπλέον, ο κ. Φιοντόροφ επισήμανε ότι η Ρωσία δεν έχει σκοπό να σκληρύνει τις κυρώσεις της, ενώ ανέφερε ότι, σε συνέχεια αιτημάτων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η χώρα εξετάζει τη δυνατότητα αύξησης των εισαγωγών προϊόντων που δεν καλύπτονται από τις ρωσικές κυρώσεις, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι απώλειες από την πτώση των εξαγωγών τροφίμων προς τη Ρωσία.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Ρώσος Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με το Γερμανό ομόλογό του Christian Schmidt, όπου συζήτησαν την πιθανή επέκταση της συνεργασίας και ενίσχυση του διμερούς εμπορίου γεωργικών προϊόντων. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να καταβάλλουν προσπάθειες για την εντατικοποίηση των εμπορικών συναλλαγών εντός του πλαισίου της ισχύουσας νομοθεσίας της Ρωσίας, της Τελωνειακής Ένωσης, της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δείτε εδώ την ανακοίνωση του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα

πηγη:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου