Ανοίγει ξανά ο φάκελος δικαιώματα, μεγαλύτερο εύρος στις συνδεδεμένες

30/01/2015 

Νέα δεδομένα δημιουργεί η προαναγγελία Αποστόλου να ανοίξει τον εθνικό φάκελο της ΚΑΠ, διευρύνοντας τη γκάμα των συνδεδεµένων.Γιουρουκέλη Μαρία
Με ριζικές αλλαγές τόσο στη δοµή του υπουργείου, όσο και στη φιλοσοφία της πολιτικής, προσέρχεται η νέα κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα ζητήµατα του αγροτικού τοµέα,
σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 31 Ιανουαρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Wine Trails.
Νέα δεδομένα δημιουργεί η προαναγγελία Αποστόλου να ανοίξει τον εθνικό φάκελο της ΚΑΠ, διευρύνοντας τη γκάμα των συνδεδεµένων.
Οι πρώτες εξαγγελίες των αρµοδίων για τα αγροτικά καθιστούν σαφές ότι η νέα κυβέρνηση δεν ήρθε για να διαχειριστεί απλά τον τοµέα. Η προαναγγελία Αποστόλου ότι προτίθεται να ανοίξει εκ νέου τον εθνικό φάκελο της ΚΑΠ, βάζοντας θέµα περαιτέρω ενίσχυσης της κτηνοτροφίας και διεύρυνσης της γκάµας των προϊόντων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της συνδεδεµένης ενίσχυσης, δηµιουργεί νέα δεδοµένα.
Την ίδια στιγµή, µε ικανοποίηση έγιναν δεκτές από τον αγροτικό κόσµο οι δεσµεύσεις των κυβερνώντων για ακατάσχετο και αφορολόγητων των επιδοτήσεων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα κτήµατα των γεωργών, προώθηση λύσεων για φθηνή ενέργεια και αφορολόγητο εισόδηµα 12.000 ευρώ. Ψυχολογική τόνωση αποτέλεσε επίσης η εξαγγελία για επιστροφή του δώρου των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
«Το χρέος δεν είναι πρόβληµα» υπογράµµισε κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του ο υπερυπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Το κύριο πρόβληµα της χώρας είναι η παραγωγική ερήµωση και υποβάθµιση της πρωτογενούς παραγωγής».

πηγη:www.agronews.gr