«Θα υπάρξει συνέχεια σε ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό»

 28/01/2015

O νέος υπουργός Ανάπτυξης, Γι. Σταθάκης προανήγγειλε και νέα ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια.
Η νέα ρύθμιση για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους («κόκκινα» δάνεια) θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης.
Ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν αρκετά σημεία όπου η πολιτική της νέας ηγεσίας του υπουργείου θα διαφοροποιηθεί με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της ιδιωτικοποιήσεις. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι για τις προσπάθειες όπως τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος και η ρυθμίσεις για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων θα υπάρξει συνέχεια.
Αναλυτικότερα, τα σημεία τα οποία, όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, θα διατηρήσει η νέα ηγεσία είναι:
1. Νέος αναπτυξιακός νόμος: Παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.
2. ΕΣΠΑ: Το χαρακτήρισε εργαλείο κλειδί προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση των επενδύσεων, υποδομών, απασχόλησης κ.α. Όπως δήλωσε ο ίδιος υπάρχουν δυνατότητες να βελτιωθούν παθογένειες, ενώ σημείωσε ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει πολλά θετικά σημεία που δίνει σε ΜμΕ υποδομές και περιβάλλον
3. Απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων για να γίνει όλη η διαδικασία λιγότερο γραφειοκρατική. Έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα αλλά και στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων.
4. Θεσμοθέτηση ΚΕΠ Επιχειρήσεων.
5. Ενίσχυση όλων των διαδικασιών, αλλά και των νεοφυών επιχειρήσεων.
6. Ενίσχυση των εξαγωγών. Όπως σημείωσε ο νέος υπουργός το κράτος έχει πολλά εργαλεία πρέπει να είναι αρωγός για ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας
7. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι υπάρχει δέσμευση για διεύρυνση του προγράμματος. Σημειώνοντας παράλληλα ότι το ΠΔΕ θα είναι προσανατολισμένο στα μικρά και μεσαία έργα και στην ιδέα ενός ΠΔΕ που θα έχει σαφείς περί περιβαλλοντικές αναφορές.

(Mε πληροφορίες από euro2day.gr)

πηγη:www.agronews.gr