Καλαμπόκι: Στα 16 λεπτά το κιλό η τιμή ενώ η συγκομιδή στη Β. Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις

 16/2/2015

Καλαμπόκι: Στα 16 λεπτά το κιλό η τιμή ενώ η συγκομιδή στη Β. Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις Με εμπόδια συνεχίζεται (λόγω της φετινής κακοκαιρίας) η συγκομιδή καλαμποκιού στη Βόρεια Ελλάδα αφού λόγω των βροχοπτώσεων τους τελευταίους μήνες, οι παραγωγοί σε κάποιες περιοχές όπως το Αμύνταιο, δεν μπορούν να αλωνίσουν.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου, κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος ένα ποσοστό περίπου 40% της παραγωγής δεν έχει συγκομιστεί ακόμα. Όσον αφορά τις τιμές - μας κάνει γνωστό ο κ. Γιαννιτσόπουλος - έχουν σημειώσει μια μικρή άνοδο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και κυμαίνονται στα 16 λεπτά το κιλό.
Καλύτερα είναι τα πράγματα στην Πτολεμαΐδα αφού σύμφωνα με τον Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού (πρώην ΕΑΣ) Εορδαίας, κ. Αθανάσιος Σωτηριάδης το αλώνισμα αυτές τις ημέρες ουσιαστικά ολοκληρώνεται.
«Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για το καλαμπόκι στη Βόρεια Ελλάδα. Στην περιοχή μας αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται και ουσιαστικά μένουν μόνο κάποια χωράφια που λόγω βροχοπτώσεων δεν μπορούν να μπουν ακόμα οι μηχανές».
Σε ερώτησή μας σχετικά με την τιμή παραγωγού, ο κ. Σωτηριάδης μας απάντησε ότι είναι στα 16 λεπτά το κιλό ενώ οι κτηνοτρόφοι που αγοράζουν καλαμπόκι για ζωοτροφή μπορούν να το προμηθεύονται στα 17 λεπτά το κιλό (συν ΦΠΑ)». Τέλος μας επεσήμανε ότι η μέση παραγωγή φέτος κυμάνθηκε λίγο χαμηλότερα από πέρσι αφού κυμάνθηκε στα 1.200 κιλά το στρέμμα (πέρσι ήταν περίπου 150 κιλά πάνω).

πηγη:www.agrotypos.gr