Να δοθεί παράταση της ισχύος στη Βεβαίωση του Επαγγελματία Αγρότη μέχρι να ενεργοποιηθεί το on line σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν οι παραγωγοί

 18/2/2015


Την παράταση μέχρι 31 Μαρτίου στην ισχύ Βεβαίωσης του Επαγγελματία Αγρότη μέχρι να ενεργοποιηθεί ξανά το on line σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητούν οι παραγωγοί, οι οποίοι σήμερα προκείμενου να εκτυπώσουν το απαραίτητο έγγραφο ταλαιπωρούνται σε ουρές και δημόσιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας Σερρών κ. Παύλος Αραμπατζής, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα αν κινηθεί άμεσα το ΥπΑΑΤ.
Ειδικότερα, ο κ. Αραμπατζής μας εξηγεί: «με το νόμο Σκανδαλίδη, οι αγρότες μπορούν διαδικτυακά να εκτυπώσουν το απαραίτητο έντυπο που πιστοποιεί ότι είναι επαγγελματίες αγρότες. Επειδή, όμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει “περάσει” τα οικονομικά στοιχεία του 2014 (από τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ) στο σύστημα από τις 31/1 του 2015 η βεβαίωση αυτή δεν μπορεί να εκδίδεται διαδικτυακά».
Και συμπληρώνει: «Σήμερα προκειμένου να λάβουμε ένα απλό χαρτί σπαταλάμε τουλάχιστον δύο ημέρες σε ουρές και γραφεία υπηρεσιών. Αυτό είναι απαράδεκτο να συμβαίνει εν έτη 2015.
Το πράγμα είναι απλό. Μπορεί με μια εντολή της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ να δοθεί παράταση στην ισχύ του χαρτιού που πιστοποιεί κάποιος ότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης (που έληγε 31/1) έως 31/3 έτσι ώστε να προλάβει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να περάσει στο σύστημα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία του 2014».

πηγη:www.agrotypos.gr