Τη συνδρομή των αγροτών για καινοτομίες στη γεωργία ζητά η Κομισιόν

 17/03/2015

Τερψιόπουλος Κωνσταντίνος
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, σε ομάδες εργασίας του ευρωπαϊκού καινοτόμου συνεργατισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «γεωργική παραγωγικότητα και βιωσιμότητα», απηύθυνε η Κομισιόν.


Η ευρωπαϊκή επιτροπή καλεί επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα (αγρότες, συμβούλους παραγωγής, επιστήμονες και άλλους επαγγελματίες του κλάδου εν γένει)  να συμμετάσχουν σε δύο νέες ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καινοτομίες στη γεωργία με βάση τη στρατηγική της Ε.Ε.
Οι εργασίες των ομάδων θα ξεκινήσουν  τον Μάιο του 2015, ενώ τα αποτελέσματα και οι συστάσεις αυτών αναμένεται να κοινοποιηθούν έναν χρόνο μετά. Τα βασικά θέματα εργασιών των δύο ομάδων θα είναι τα εξής:
  • Οι νεοεισερχόμενοι στη γεωργία : μαθήματα για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
  • Νερό και γεωργία : προσαρμοστικές στρατηγικές σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης.
Ενώ από κάθε ομάδα που θα πάρει μέρος, κατά τη λήξη του προγράμματος  θα απαιτηθεί:
- Συνολική περιγραφή του θέματος που θα διαχειριστούν.
- Απολογισμός κατάστασης  από την έρευνα που θα έχει πραγματοποιηθεί στο εκάστοτε  πεδίο δράσης, καθώς και καταγραφή προβλημάτων αλλά και ευκαιριών που προκύπτουν.
- Σύνοψη των πιθανών λύσεων για κάθε καταγεγραμμένο πρόβλημα , προσδιορισμός αναγκών  που προκύπτουν και προτεινόμενες κατευθύνσεις για περεταίρω έρευνα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/content/call-expression-interest-experts-participating-focus-groups-european-innovation-partnership

πηγη:www.agronews.gr