Αγώνας δρόμου για την πληρωμή της συνδεδεμένης στο βαμβάκι

12.03.2015


Αγώνας δρόμου για την πληρωμή της συνδεδεμένης στο βαμβάκιΣε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το ΥΠΑΑΤ και ο αρμόδιος οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) προκειμένου να πληρωθεί η συνδεδεμένη στο βαμβάκι. Την ίδια ώρα αγρότες από όλην την Ελλάδα συνωστίζονται στα γκισέ των τραπεζών και ταλαιπωρούνται ελλείψει σοβαρής και αξιόπιστης πληροφόρησης για το πότε μπορούν να λάβουν τα χρήματα, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη, για να προχωρήσουν στα πρώτα έξοδα της επόμενης καλλιεργητικής σαιζόν.
Όπως έγραψε πρώτο το paseges.gr ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και απέστειλε τις καταστάσεις πληρωμών στην τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να αρχίσει εν συνεχεία η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων.
 
 
Αγρότες που προσπάθησαν να πάρουν τα χρήματά τους μέχρι σήμερα το μεσημέρι, δεν το κατάφεραν, καθώς όπως αναφέρουν οι λογαριασμοί τους δεν είχαν πιστωθεί.
 
 
Πηγές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρουν πως οι αγρότες δεν πρέπει να διαμαρτύρονται με την πρώτη μέρα καθυστέρησης, κι ενώ το χρονοδιάγραμμα -όπως φαίνεται- του αρμόδιου υπουργού Βαγ. Αποστόλου, έπεσε ήδη έξω κατά μια μέρα.
 
 
Νεότερες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως οι διαδικασίες για την πίστωση των λογαριασμών είναι σε εξέλιξη από χθες όπως έγραψε το paseges.gr, ενώ ερωτηματικό παραμένει πότε τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα, με το ευνοϊκότερο σενάριο να κάνει λόγο για αύριο, ένα ακόμη το Σάββατο και το χειρότερο τρίτο, την ερχόμενη Δευτέρα.
 
 
Θυμίζουμε πως όπως έγραψε το paseges.gr η πρώτη "φουρνιά" αφορά πληρωμές 178 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου οργανισμού του ΥΠΑΑΤ, επί συνόλου διαθεσίμων 186 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό που έλαβαν οι αγρότες αγγίζει τα 69 ευρώ το στρέμμα.
 
 
Αλέξανδρος Μπίκας
 
 
mpikas@paseges.gr
πηγη:www.paseges.gr