H δανειακή σύµβαση «κολλάει» το αγροτικό πετρέλαιο

03/03/2015

Δούσκα Ελένη
Τα περιορισµένα ταµειακά διαθέσιµα του ∆ηµοσίου και η ασφυκτική πίεση στην κάλυψη των χρηµατοδοτικών αναγκών της χώρας αποτελούν –ως φαίνεται- τη βασική αιτία του «µπλοκαρίσµατος» της πληρωµής του αγροτικού πετρελαίου.

Πρόκειται για µια από τις µεγάλες πληγές, που έµεινε ανοιχτή από την περασµένη πολιτική ηγεσία, καθώς η µεγαλύτερη µερίδα του αγροτικού κόσµου παραµένει απλήρωτη. Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου δηλώνει ότι βρίσκεται στη διαδικασία µελέτης των στοιχείων των αγροτών σε συνεργασία µε τους αρµόδιους του υπουργείου Οικονοµικών, σχετικά µε την πορεία της πληρωµής για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
Οι αρµόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποποιούµενοι την ευθύνη αναφέρουν ότι τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν περάσει προ καιρού στο υπουργείο Οικονοµικών για τον απαραίτητο έλεγχο και τη σχετική διασταύρωση, ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΟΙΚ προτάσσουν ως «δικαιολογία» τη δυνατότητα σταδιακής εξόφλησης που είχε ανακοινώσει προεκλογικά η Γενική Γραµµατεία Εσόδων, αφήνοντας όµως «ανοιχτά» τα χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης της εν λόγω διαδικασίας.    

πηγη:www.agronews.gr