Επαναφέρει ο Αποστόλου το θέμα της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος και υπόσχεται ότι μέχρι 15/8 θα γίνει η χαρτογράφηση για τα βοσκοτόπια

 29/4/2015

Επαναφέρει ο Αποστόλου το θέμα της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος και υπόσχεται ότι μέχρι 15/8 θα γίνει η χαρτογράφηση για τα βοσκοτόπια Τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με τις συναντήσεις του στο τελευταίο Συμβούλιο Γεωργίας και για την επικοινωνία του με τον Επίτροπο Γεωργίας,
ενημέρωσε χθες, 29 Απριλίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, έως τον Δεκαπενταύγουστο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χαρτογράφησης των βοσκοτόπων στην οποία θα συμμετέχουν και οι περιφέρειες.
Ο κ. Αποστόλου ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αυξηθούν οι επιλέξιμες εκτάσεις. Επιπλέον ο Αν. Υπουργός επανήλθε στο θέμα της επαναφοράς της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες.
Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα θέμα το οποίο η κυβέρνηση «χρωστάει» στους κτηνοτρόφους. Επιπλέον τόνισε πως στο επόμενο Συμβούλιο Γεωργίας θα τεθεί το θέμα της αναγραφής της χώρας προέλευσης στο προϊόν σημειώνοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα θα έχουμε αθρόες εισαγωγές.
Τέλος, όσον αφορά το θέμα του πολυσυζητημένου ν/σ για τους συνεταιρισμούς που επεξεργάζεται το ΥπΑΑΤ έκανε γνωστό ότι θα δοθεί προς διαβούλευση μέχρι τα τέλη Μαΐου.

πηγη:www.agrotypos.gr