Εξαγωγικό χαρτί για Παπαστράτο τα ελληνικά καπνά

 07/04/2015 


Σε βασικό εξαγωγικό κόμβο της Philip Moris για 20 χώρες αναβαθμίζεται η Παπαστράτος με την εταιρεία να ετοιμάζει νέα μονάδα επεξεργασίας καπνού και επτά ακόμα γραμμές παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 25 εκατ. ευρώ και αποσκοπεί στο να εμπλουτισθεί η γκάμα των προϊόντων που παράγει η μονάδα με νέα προϊόντα τα οποία δεν κατασκευάζονταν εκεί μέχρι σήμερα και προορίζονται για εξαγωγές.
Όπως τόνισε σε συνάντηση με δημοσιογράφους τη Δευτέρα 6 Απριλίου ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Νικήτας Θεοφιλόπουλος, η στρατηγική θέση της Ελλάδας αλλά και η ποιότητα των ανατολικού τύπου καπνών που παράγει φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της μητρικής, μαζί προφανώς με την επιδίωξη να αξιοποιηθεί στο έπακρο η παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας η οποία, μολονότι υπερσύγχρονη, λειτουργούσε ως τώρα περίπου στο 50% των δυνατοτήτων της λόγω της πτώσης της εγχώριας κατανάλωσης (λίγο κάτω από 17 δισ. τσιγάρα η εσωτερική αγορά το 2014 από 32,2 δις. τσιγάρα το 2008).
Πλέον οι εξαγωγές αναμένεται να φτάσουν το 50% των πωλήσεων (σήμερα είναι στο 20%) ενώ το εργοστάσιο της Παπαστράτος θα εξυπηρετεί χώρες όπως Γερμανία, η Ολλανδία, Πορτογαλία, το Βέλγιο, το Χονγκ- Κονγκ κλπ.
Σε ό,τι αφορά στην εσωτερική αγορά η εταιρεία κατέχει πλέον μερίδιο της τάξης το
Η εταιρεία, τέλος, όπως έγινε γνωστό, προχωράει στην πώληση του παλαιού εργοστασίου στον Πειραιά.


πηγη:www.agronews.gr