Ετοιμάζονται αλλαγές στην ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ

02.04.2015

Ετοιμάζονται αλλαγές στην ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ
Αποχωρούν και επίσημα τα ανώτατα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα διοίκηση.
Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους του Οργανισμού, ο απερχόμενος πρόεδρος, Γρηγόρης Αποστολάκος, αναφέρει:
Σε συνέχεια της από 30ης Ιανουαρίου 2015 προφορικής υποβολής παραίτησής μας προς τον Αν. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ευαγ. Αποστόλου, καταθέσαμε εκ νέου και εγγράφως την παραίτησή μας, ο Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι και ο Γενικός Διευθυντής, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία και έγινε αποδεκτή. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται από τον αρμόδιο Υπουργό ο ορισμός της νέας Διοίκησης του Οργανισμού.

Όλο αυτό το διάστημα των 26 μηνών με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπιστία του Οργανισμού και την εξυπηρέτηση του πολίτη, πορευτήκαμε ως Διοίκηση μαζί με τους εργαζομένους, με στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων των ελλήνων αγροτών και του δημοσίου συμφέροντος γενικότερα. Για εμάς ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ήταν μια ευκαιριακή απασχόληση ή ένα σκαλοπάτι για πολιτική ανέλιξη. Αντιθέτως, ήταν μια προοπτική ευθύνης απέναντι στην ίδια την ύπαρξη του Οργανισμού, στον αγροτικό κόσμο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνεργαστήκαμε με όλους χωρίς συμπλέγματα και νοοτροπίες του παρελθόντος. Παλέψαμε με ήθος αντιλήψεις του χθες και τιμήσαμε την εντολή που λάβαμε για δουλειά και εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, μένοντας σταθεροί στις αντιλήψεις μας και σε ένα σύγχρονο τρόπο διοίκησης, που δεν κοιτά το ατομικό αλλά το κοινωνικό συμφέρον. Με τον τρόπο αυτό πετύχαμε να ενισχύσουμε την εικόνα του ΟΠΕΚΕΠΕ και να βελτιώσουμε τη θέση του Οργανισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια δύσκολη για την χώρα περίοδο, αναδεικνύοντας με επιτυχία τις δυνατότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ικανότητες των στελεχών του. Όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν δεν είχαμε την απόλυτη στήριξη και συμμετοχή όλων ανεξαίρετα των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η μεγάλη δύναμη του Οργανισμού είναι οι άνθρωποί του, που αποτελούν την προστιθέμενη αξία του και την καλύτερη εγγύηση για το παρόν και κυρίως για το μέλλον του ΟΠΕΚΕΠΕ. Νιώθουμε πραγματικά την ανάγκη να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μας.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει στελέχη-διαμάντια και αποδεικνύει ότι η ελληνική Πολιτεία διαθέτει στελέχη που μπορούν να διαχειριστούν σύνθετο έργο σε μια κρίσιμη για την Πατρίδα περίοδο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα Διοίκηση που θα οριστεί σε λίγες ημέρες. Στους εργαζόμενους του Οργανισμού ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και καλή προκοπή σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Με εκτίμηση,

Για τη Διοίκηση
Γρηγόρης Αποστολάκος
Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ

πηγη:www.paseges.gr