Ρυθμίσεις σε βάθος δεκαετίας για τα «κόκκινα» δάνεια της ΑΤΕ

 08/04/2015 

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, περίπου 31.000 αγροτικά δάνεια μπορούν να ρυθμιστούν με ιδιαίτερα επωφελείς όρους.
Το «πράσινο φως» για την επέκταση κατά πέντε χρόνια (10 χρόνια από 5 που ήταν ως σήμερα) της χρονικής διάρκειας ρύθμισης των «κόκκινων» αγροτικών δανείων που έχουν περιέλθει στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα δίνει με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη 8 Απριλίου η Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, περίπου 31.000 αγροτικά δάνεια μπορούν να ρυθμιστούν με ιδιαίτερα επωφελείς όρους.
Η απόφαση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα, αφορά δάνεια τουλάχιστον 31.000 αγροτών τα οποία μπορούν πλέον, καταπώς σημειώνει, να ρυθμιστούν «με ιδιαίτερα επωφελείς όρους».
Η παράταση αποφασίστηκε μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων κατά την οποία εγκρίθηκαν, ύστερα από διαβούλευση, με τους εκκαθαριστές, τα σχέδια στρατηγικής των υπό εκκαθάριση τραπεζών για το 2015.
Αναλυτικά η απόφαση:
«Απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων για τις υπό εκκαθάριση τράπεζες
Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε, μετά από διαβούλευση με τους εκκαθαριστές, τα σχέδια στρατηγικής των υπό εκκαθάριση τραπεζών για το 2015.
Με την απόφαση αυτή, δίνεται η δυνατότητα - σε όλες τις εκκαθαρίσεις - αύξησης της χρονικής διάρκειας της ρύθμισης από πέντε σε δέκα χρόνια.
Ειδικά για τους δανειολήπτες της Αγροτικής Τράπεζας, παρέχεται το δικαίωμα ρύθμισης
δανείων 31.000 αγροτών, με ιδιαίτερα επωφελείς όρους.»
Γιάννης Τσατσάκης 

πηγη: www.agronews.gr