Ως τα τέλη του 2015 internet στις «λευκές» αγροτικές περιοχές

 07/05/2015

Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί δίκτυο, το οποίο θα δύναται να καλύπτει με ευρυζωνικές υπηρεσίες πληθυσμό τουλάχιστον ίσο με το 30% του συνολικού πληθυσμού, που διαμένει στις «λευκές» περιοχές της κάθε γεωγραφικής ζώνης.


Αυτό απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστος Σπίρτζης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Σχολιάζοντας την απάντηση αυτή, ο κ. Χαρακόπουλος ζητά από τους αρμόδιους να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, σημειώνοντας ότι «η πρόσβαση στο internet είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων στα αγροτικά ιατρεία, την αγροτική επιχειρηματικότητα, την τουριστική προβολή, αλλά και την εκπαίδευση. Γι’ αυτό και αναμένω την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων κάλυψης με internet των 5.000 «λεύκων» αγροτικών και νησιωτικών περιοχών, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα άνω των 500.000 πολιτών».

Στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός είχε ζητήσει να ενημερωθεί η βουλή για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων του έργου για φθηνό και γρήγορο Διαδίκτυο-Internet σε όλη την επικράτεια. Ο κ. Σπίρτζης ενημερώνει τη βουλή ότι «στο τέλος της διετούς κατασκευής του δικτύου ευρυζωνικών υποδομών (28.12.2016), το σύνολο (100%) του πληθυσμού των περιοχών, θα έχει τη δυνατότητα κάλυψης με ευρυζωνικές υπηρεσίες».

Η απάντηση συνοδεύεται από σχετικά έγγραφα της Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων–ΕΣΠΑ και της Ε.Γ. Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. «Στόχος της δράσης είναι», όπως τονίζεται, «η κάλυψη των «λευκών» κηλίδων στον ευρυζωνικό χάρτη της χώρας, δηλαδή των περιοχών, όπου δεν υπάρχουν βασικές ευρυζωνικές υποδομές ή είναι δύσκολο να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον, με τη δημιουργία και αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών υποδομών υψηλής ταχύτητας». Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «το έργο εστιάζει σε λευκές αγροτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας» οι οποίες «αποτελούν κυρίως ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, σύμφωνα με το άρθρο 50 του Κανονισμού (ΕΚ) 1698/2005».

πηγη:www.agronews.gr