Ιούλιο και βλέπουμε πληρωμή εξισωτικής λέει ο Αποστόλου

26/06/2015

Δούσκα Ελένη
Πληρωµές εξισωτικής ως τέλος Ιουλίου υπόσχεται ο Αποστόλου, για να αµβλύνει τις αντιδράσεις των αγροτών, πριν έρθει η λυπητερή από τις Βρυξέλλες κι ενώ τα ταµεία είναι στεγνά,
όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Ιουνίου μαζί με το περιοδικό Fresher.

Σε απόλυτη «ξηρασία» βρίσκονται πλέον τα αποθεµατικά του ΟΠΕΚΕΠΕ, κι ενώ τα µάτια όλων είναι στραµµένα στο τι θα «χρεώσει» τον αγροτικό κόσµο η συµφωνία από τις Βρυξέλλες, Αποστόλου και Σγουρίδης υπόσχονται πληρωµές µέσα στον Ιούλιο. Σε µια προσπάθεια να αµβλύνουν τις εντυπώσεις, αµφότεροι οι αρµόδιοι του υπουργείου δεσµεύονται για εξόφληση ως το τέλος του επόµενου µήνα, των περισσότερων από τις εκκρεµότητες που καίνε τους αγρότες, όπως εξισωτική, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά και υπόλοιπα του Άρθρου 68, της νιτρορύπανσης και των αυτόχθονων φυλών, µε την προϋπόθεση, βέβαια –για να έχουν τα νώτα τους καλυµµένα- ότι θα υπάρξει η απαραίτητη απεµπλοκή στα δηµοσιονοµικά της χώρας.
Χαρακτηριστική είναι η δέσµευση του αναπληρωτή από τη ∆ράµα, την περασµένη ∆ευτέρα, ότι «θα υπάρξει δίκαιη λύση στο θέµα των βοσκοτόπων έως τις 15 Σεπτεµβρίου που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα χαθεί ούτε ευρώ για τους δικαιούχους και εξόφληση ως το τέλος Ιουλίου, όσων τους οφείλονται για το άρθρο 68 και την εξισωτική 2013 και 2014».
Ωστόσο, οι δεκάδες οργισµένοι κτηνοτρόφοι, που πρόστρεξαν να ξεκαθαρίσουν στον κ. Αποστόλου την αγανάκτησή τους, µε αφορµή τις καθυστερηµένες πληρωµές, το «µπάχαλο» µε τα βοσκοτόπια, το ζήτηµα του καταρροϊκού (σ. σ. πολλοί έχασαν µεγάλο µέρος του ζωικού κεφαλαίου, ενώ όσα ζώα γλίτωσαν έχουν έως και 50% µειωµένη απόδοση), αλλά και τη δραστική αύξηση της φορολογίας, έφυγαν άκρως επιφυλακτικοί για το αν θα τηρηθούν οι δεσµεύσεις.

πηγη:www.agronews.gr