Μαζική διαδήλωση στις Βρυξέλλες στις 7 Σεπτεμβρίου ετοιμάζουν οι αγροτικές οργανώσεις

31.07.2015 

Μαζική διαδήλωση στις Βρυξέλλες στις 7 Σεπτεμβρίου ετοιμάζουν οι αγροτικές οργανώσεις
Πρόσκληση σε αγρότες και αγροτικούς συνεταιρισμούς σε όλη την Ευρώπη απευθύνουν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μαζική διαδήλωση στις Βρυξέλλες στις 7 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή την μέρα που θα συνεδριάζει το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., προκειμένου να απαιτήσουν την λήψη δραστικών μέτρων για τομείς της αγροτικής οικονομίας που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα.
Όπως αναφέρουν οι δύο οργανώσεις, μέσω της σελίδας τους στο Face book, αγροτικές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη εδώ και πολλούς μήνες, καθώς υπάρχει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τομείς όπως τα γαλακτοκομικά, το βόειο και χοίρειο κρέας, τα οπωροκηπευτικά, ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης των εξαγωγών προς την Ρωσία.
 
Οι τιμές παραγωγού είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής σε πολλές χώρες, αναγκάζοντας κάποιους να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.
 
Οι παραγωγοί είναι θύματα της διεθνούς πολιτικής και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι υπουργοί και οι ευρωβουλευτές πρέπει να δράσουν αμέσως.
 
Για περισσότερα: #‎farmaction ‪#‎dairyaction.
 
Στέφανος Παπαπολυμέρου
papapolimerou@paseges.gr
πηγη: www.paseges.gr