Νέο τραπεζικό προϊόν που θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές ψάχνουν ΕΛΓΑ, ΥΠΑΠΕΝ και Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

 27/7/2015


Στην ανεύρεση ενός νέου τραπεζικού προϊόντος που θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές ψάχνει το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με την ΕΛΓΑ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Μάλιστα για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αχαρνών 2 υπό τον Υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη και την συμμετοχή των: α) Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, β) Διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ και γ) την κα. Μπουφούνου, εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Μάλιστα ο Υφυπουργός κ. Σγουρίδης δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Έλληνας αγρότης θα απελευθερωθεί από το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας και ότι θα υπάρξει βέλτιστη αντιμετώπιση στο πρόβλημα της ρευστότητας των αγροτών που δημιουργείται μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες των πληρωμών.
Το νέο αυτό τραπεζικό προϊόν θα έχει στόχο εκτός από το να βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, να μπορούν να επιλέγουν επίσης τη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών με τα χρήματα που δικαιούνται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις και τις επιδοτήσεις.

πηγη: www.agrotypos.gr