Συλλαλητήριο ενάντια στο 3ο Μνημόνιο

13.08.2015

Συλλαλητήριο ενάντια στο 3ο Μνημόνιο Συλλαλητήριο ενάντια στο 3ο Μνημόνιο από την ΑΔΕΔΥ διοργανώνεται σήμερα στην Αθήνα, στο οποίο ζητά την συμμετοχή κόσμου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)
Αναλυτικότερα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 στην ολομέλεια της Βουλής, πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.

Με το νομοσχέδιο αυτό, που εξειδικεύει την αντιλαϊκή συμφωνία της νεομνημονιακής Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των δανειστών της 13ης Ιουλίου 2015, συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατεδάφισης των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, η φοροληστεία σε βάρος του Ελληνικού λαού και η μεγαλύτερη φτωχοποίηση ευρύτατων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Το νέο μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. & η ΠΟΓΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, ώρα 8:00μμ στην Πλατεία Συντάγματος.Συνεχίζουμε τους αγώνες για:

Κατάργηση της μονοπωλιακής εργαλειοθήκης του ΟΟΑΣΑ που είναι νεκροθάφτης της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα

Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.

Την Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Την προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων

Την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.

Την προάσπιση του θεσμικού & επιστημονικού ρόλου των γεωτεχνικών που καταργεί το τρίτο μνημόνιο με παύση των εκτός έδρας μετακινήσεων

Την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.

Το πέρασμα του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

H μνημονιακή  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάκουη στις επιταγές των τοκογλύφων  για εξαφάνιση του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταλάβει ότι:

-Ανάπτυξη δεν γίνεται με <<ολόφρεσκο>>  γάλα 11 ημερών
-Φορολόγηση των αγροτών πέρα από τις δυνατότητες τους
-Τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ
-Ισοπέδωση επαγγελματικών δικαιωμάτων & άνοιγμα τους   σε ελλιπείς επιστημονικά κατηγορίες σε σχέση με το επιστημονικό επίπεδο των γεωτεχνικών
-Αγροτικό πετρέλαιο όνειρο θερινής νυκτός

ΟΤΙ ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ ΕΔΩ & 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ

Τους ενημερώνουμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν πρόκειται να περάσουν & οι γεωτεχνικοί θα τις ανατρέψουν με τους αγώνες τους όπως έχουν κάνει μέχρι σήμερα».

πηγη:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου