Παγκόσμιος διάλογος για το εμπόριο των αγροτικών προϊόντων στις 2 Οκτωβρίου

25.09.2015 

Παγκόσμιος διάλογος για το εμπόριο των αγροτικών προϊόντων στις 2 Οκτωβρίου
Σεμινάριο για την λειτουργία του εμπορίου στον αγροτικό τομέα διοργανώνουν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa-Cogeca και η κεντρική ευρωπαϊκή ένωση των επιχειρήσεων εμπορίας γεωργικών προϊόντων CELCAA, στις 2 Οκτωβρίου, στα πλαίσια Δημόσιου Φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Το εν λόγω σεμινάριο θα περιλαμβάνει ομιλητές από ένα ευρύ φάσμα γεωργικών τομέων της Ευρώπης και την Αφρικής, και θα επικεντρωθεί στο ρόλο του εμπορίου και των δίκαιων κανόνων ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο προώθησης της παραγωγικότητας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης μέσω της γεωργίας στην Ευρώπη και αλλού.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κ Willy Schulz-Greve, επικεφαλής της μονάδας που είναι αρμόδια για την ανάλυση των εμπορικών και διεθνών πολιτικών της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ Ogang, Πρόεδρος της Οργάνωσης Αγροτών της Ουγκάντα και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αγροτών, ο κ Raymond, γαλακτοπαραγωγός και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το γάλα των Copa-Cogeca, και ο κ. Ignacio Sanchez-Recarte, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οινικών Επιχειρήσεων

Σημειώνεται πως το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2η Οκτωβρίου 2015, 9:00 με 10:30 στην Αίθουσα Ε της έδρας του ΠΟΕ στην Γενεύη, και μετά τις σχετικές παρουσιάσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Θα προεδρεύεται από τον κ. Cédric Pene, της Διεύθυνσης Γεωργίας και εμπορευμάτων της Γραμματείας του ΠΟΕ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: http://celcaa.eu/events
πηγη:www.paseges.gr