Άμεση καταβολή πληρωμών, ενεργοποίηση δικαιωμάτων και κάρτα του αγρότη από την άνοιξη σχεδιάζει το ΥπΑΑΤ

 7/10/2015

Άμεση καταβολή πληρωμών, ενεργοποίηση δικαιωμάτων και κάρτα του αγρότη από την άνοιξη σχεδιάζει το ΥπΑΑΤ Την άμεση και έγκαιρη καταβολή - εξόφληση , όλων των  ενισχύσεων που οφείλονται στους παραγωγούς, ακόμη και από το 2012, και των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ του 2014, υποσχέθηκε χθες μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Β. Αποστόλου.
Επιπλέον ο Υπουργός σημείωση ότι η κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων, ολοκληρώνεται εντός των ημερών με ευθύνη του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, «δίκαια και με την εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων εκτάσεων, χωρίς πρόβλημα στους κτηνοτρόφους».
Επίσης, αναφέρθηκε και στο θέμα των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ τονίζοντας ότι «τα δικαιώματα της νέας ΚΑΠ θα ενεργοποιηθούν χωρίς πρόβλημα, ενώ στόχος μας είναι, η ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων για καταβολή μέσα στον Νοέμβριο προκαταβολής ύψους έως 70%. Γίνεται και προσπάθεια εκτός της βασικής ενίσχυσης που καλύπτει το 55% του εθνικού ανώτατου ποσού, να εξασφαλιστεί και η πράσινη ενίσχυση του 30% του εθνικού ανώτατου ποσού».
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι το ΥπΑΑΤ προωθεί τη δημιουργία και λειτουργία έως την ανοιξιάτικη σαιζόν, της κάρτας του αγρότη, ως μέσο διευκόλυνσης της ρευστότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, «με εγγύηση τις ενισχύσεις και οικονομικό πλαφόν βασισμένο στα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργειας των προηγούμενων χρόνων».

πηγη:www.agrotypos.gr