Αντιδρούν οι αγρότες για τη φορολογία, οι πρώτες κινητοποιήσεις έρχονται από την Κρήτη

9/10/2015

Αντιδρούν οι αγρότες για τη φορολογία, οι πρώτες κινητοποιήσεις έρχονται από την Κρήτη Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους είναι οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας αντιδρώντας για τα φορολογικά μέτρα. Ο πρώτος φορέας των αγροτών που ανακοίνωσε ότι προχωρά σε κινητοποιήσεις είναι από την Κρήτη.
Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση, που έγινε την Πέμπτη (8/10/2015), στα γραφεία της ΕΑΣ Ηρακλείου, από τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών (που συγκροτήθηκε πριν από λίγες ημέρες). Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν φορείς όλης της Κρήτης. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου και της Ένωσης Αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, «στη σύσκεψη αποφασίσαμε ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Κρήτη. Την ερχόμενη Δευτέρα (12/10/2015) θα γίνει νέα σύσκεψη για να αποφασίσουμε την μορφή και την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν».
Και προσθέτει: «Παράλληλα θα συνεχίσουμε τον διάλογο με το ΥπΑΑΤ. Την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία μας θα έχουμε ραντεβού με τον κ. Αποστόλου για να μας ξεκαθαρίσει κάποια θέματα που αφορούν την φορολόγηση των αγροτών. Για πρώτη φορά καταφέραμε να έχουμε μαζί μας και τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους της Κρήτης. Μαζί μας είναι τα εργατικά κέντρα, οι βιοτέχνες, οι έμποροι, οι φοροτεχνικοί κ.α. Όλοι βλέπουν ότι η αυξημένη φορολόγηση δεν θα επηρεάσει μόνο τους αγρότες. Πολλοί κλάδοι ζουν από τα αγροτικά προϊόντα του νησιού και όχι από τον τουρισμό που καταναλώνει κυρίως εισαγόμενα τρόφιμα. Θέλουμε να πείσουμε τα κόμματα ότι η υπερφορολόγηση θα καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό της χώρας».
Η συγκεκριμένη επιτροπή αγώνα των αγροτών της Κρήτης είναι ο πρώτος φορέας του κλάδου πανελλαδικά, που ανακοινώνει δυναμικές κινητοποιήσεις, μέσα στο προσεχές διάστημα, απέναντι στα φορολογικά μέτρα σε βάρος των αγροτών. Η σύσκεψη, που προέκυψε από την πρωτοβουλία των αμπελουργών έτυχε ευρείας αποδοχής και στήριξης, γεγονός που υπογραμμίστηκε από την παρουσία σε αυτήν του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Θεανώ Βρέντζου και Ευριπίδη Κουκιαδάκη.
Σύσκεψη κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη
Προκειμένου να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της κτηνοτροφίας (φορολογία, ασφαλιστικό, ΦΠΑ κ.α.) και να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) προσκαλεί τις κτηνοτροφικές οργανώσεις σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο (17 Οκτωβρίου). Όπως επισημαίνεται από τον ΣΕΚ, η κτηνοτροφία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια πολύ σοβαρή κρίση, η οποία με τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν αλλά και αυτά που αναμένεται να ψηφιστούν απειλεί πλέον αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Η σύσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Συγκεντρώσεις στη Λάρισα
Την Κυριακή (11 Οκτωβρίου), θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια της Λάρισας, πανελλαδική συγκέντρωση των επικεφαλείς των αγροτικών συλλόγων όλης της χώρας, που κινούνται στα πλαίσια της «Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων», με στόχο να αποφασίσουν τον τρόπο ή τους τρόπους διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν.
Σε πανελλήνια σύσκεψη, προκειμένου να στήσουν «ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης», καλεί του αγρότες, για την επόμενη Κυριακή (18 Οκτωβρίου) η «Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων» της ΠΑΣΥ, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι, οι ομοσπονδίες, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, να πάρουν μαζικά μέρος στην σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις «για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης».
Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr
πηγη:www.agrotypos.gr