Έκοψαν τιμή τα εκκοκκιστήρια Μάρκου στα 46 λεπτά παραδοτέο το σύσπορο

 25/11/2015

Η τιμή που θα δώσουν φέτος τα εκκοκκιστήρια θα «πατήσει» πάνω στο ζήτημα της ποιότητας, με δεδομένο ότι τα βαμβάκια είναι μεταβροχικά.
Ανοίγουν μέρα με τη μέρα τα χαρτιά τους οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις στον τομέα του βάμβακος, όπου πρώτη φορά τέτοια εποχή τα βαμβάκια διακινούνται ακόμη με ανοιχτές τιμές.

Η τιμή που θα δώσουν φέτος τα εκκοκκιστήρια θα «πατήσει» πάνω στο ζήτημα της ποιότητας, με δεδομένο ότι τα βαμβάκια είναι μεταβροχικά.
Τις τελευταίες ώρες έδωσαν το στίγμα τους τα εκκοκκιστήρια Μάρκου που διαθέτουν εκκοκκιστικές μονάδες στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία και διατηρούν ιδιαίτερα σημαντική  θέση στον κλάδο.  Η τιμή που έκοψαν είναι στα 46 λεπτά το κιλό στην πύλη του εκκοκκιστηρίου, δηλαδή παραδοτέο ή στα 43 λεπτά το κιλό στο χωράφι.
Μετά τα εκκοκκιστήρια ΒΙΟΛΑΡ των αδελφών Μάρκου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις και άλλων εκκοκκιστικών επιχειρήσεων, δίνοντας τέλος στην αγωνία των βαμβακοπαραγωγών, που έχουν παραδώσει το προϊόν τους με ανοιχτή τιμή. Κι ενώ μέχρι σήμερα τα εκκοκκιστήρια δεν είχαν ανακοινώσει τιμές, τις τελευταίες ημέρες σε ορισμένες περιπτώσεις ακούγονταν προκαταβολές στα 37 λεπτά το κιλό. 
Η τιμή που θα δώσουν φέτος τα εκκοκκιστήρια, εν πολλοίς, θα «πατήσει» πάνω στο ζήτημα της ποιότητας, με δεδομένο ότι τα βαμβάκια είναι μεταβροχικά, παρά το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις η τιμή -σύμφωνα με τους παραγωγούς- δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής.

πηγη:www.agronews.gr