Έρχονται επιστροφές κοινοτικών ενισχύσεων και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς την εφορία

 25/11/2015


Με επιστροφή κοινοτικών ενισχύσεων, που εισέπραξαν από την ΕΕ, οι οποίες στη συνέχεια χαρακτηρίστηκαν σαν «αχρεωστήτως καταβληθέντα», δηλαδή καταβλήθηκαν παράνομα που πρέπει να επιστραφούν στην Κοινότητα, απειλούνται χιλιάδες αγρότες μέσω τροπολογίας που προώθησε στη Bουλή,
στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Την ίδια στιγμή ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί από την 1/11/2015 για τις αυτόματες κατασχέσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς την εφορία.
Με δήλωσή του στη Βουλή, ο Υπουργός κ. Αποστόλου ξεκαθαρίζει ότι τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα» ποσά, εφόσον δεν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ θα συµψηφίζονται µε τις de minimis ενισχύσεις (κρατικός προϋπολογισµός), ενώ ποσά άνω των 15.000 «θα ανακτηθούν από τους λήπτες».

Στο μεταξύ καθημερινά αυξάνουν οι αυτόματες κατασχέσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών. Οι κατασχέσεις καταθέσεων ενεργοποιήθηκαν από την 1/11/2015.
Μόνο οι λογαριασμοί που ήδη έχουν δηλωθεί στο taxisnet για το ακατάσχετο όριο των 1.000 ευρώ θα τη γλιτώσουν. Αλλά και πάλι μόνο μέχρι αυτό το ποσό. Για καταθέσεις από 1.001 ως και 1.500 ευρώ το κράτος μπορεί να κάνει κατάσχεση ως και του 50%, ενώ για καταθέσεις άνω των 1.500 επιτρέπεται η κατάσχεση του συνόλου του ποσού.
Ήδη έχουν πλέον ενεργοποιηθεί όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ως τώρα από τις αρμόδιες ΔΟΥ και έτσι όσα χρηματικά ποσά κατατίθενται από 1/11/2015 και μετά «αυτόματα» κατάσχονται από τις τράπεζες υπέρ του Δημοσίου.

πηγη:www.agrotypos.gr