Από 28 - 31 Ιανουαρίου η 26η έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη

29.12.2015

Από 28 - 31 Ιανουαρίου η 26η έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη Τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα, αλλά και το μέλλον της γεωργίας στην Ελλάδα, μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης και των νέων εφαρμογών και πρακτικών, θα αναδείξει η 26η Agrotica που διοργανώνει από τις 28 έως 31 Ιανουαρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη η ΔΕΘ - Helexpo.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΘ - Helexpo, η 26η AGROTICA θα αναπτυχθεί σε πάνω από 35.000 τμ, καλύπτοντας όλους τους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους της έκθεσης, ενώ θα συγκεντρώσει και περισσότερους από 1.500 εκθέτες.

Οι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από όλη την Ελλάδα και από πλήθος ξένων χωρών, όπως Αυστρία, Ιρλανδία, Σερβία, Ολλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρος, Γαλλία και Βουλγαρία, ενώ οι έμμεσοι εκθέτες εκπροσωπούν πάνω από 40 χώρες.

Παράλληλα, μεγάλες αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Κύπρο, Ιράν, Λίβανο, Ρουμανία και Ρωσία έχουν προγραμματίσει την επίσκεψή τους στην AGROTICA.

Στη διάρκεια της έκθεσης, όπως αναφέρεται, θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τα επιτεύγματα της αγροτικής τεχνολογίας, καλύπτοντας πλήρως όλες τις απαιτήσεις ενημέρωσης των αγροτών και επαγγελματιών του κλάδου όσον αφορά σε νέα μηχανήματα, εξοπλισμό και εφόδια.

Η διοργάνωση, προδιαγράφοντας το μέλλον της γεωργίας, πλαισιώνεται και από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA με θέμα "Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών", που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ - Helexpo, της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και της Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και επιστημονική ημερίδα με θέμα: "Κοινή Αγροτική Πολιτική: Εξέλιξη - Προκλήσεις - Προοπτικές", την οποία συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ - Helexpo, η Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΟ "Δήμητρα".

πηγη:www.paseges.gr