Δεκτά στα Σχέδια μεταγενέστερα παραστατικά

04/12/2015

Κοντονής Γιώργος 
Δεκτή την απόδειξη της εξόφλησης των οικονομικών παραστατικών με τραπεζικά παραστατικά τα οποία φέρουν ημερομηνία μεταγενέστερη του αιτήματος πληρωμής και όχι μετά την 7η Αυγούστου, θα κάνουν οι διαχειρίστηκες αρχές για τα Σχέδια Βελτίωσης, λόγω της τραπεζικής αργίας που είχε επιβληθεί.


Συγκεκριμένα Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα κοινοτικών πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη σχετικά με τα Σχέδια Βελτίωσης, ισχύουν τα εξής:
1. Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, η οποία συνέπεσε με την καταληκτική προθεσμία υποβολής των πρώτων αιτημάτων πληρωμής των σχεδίων βελτίωσης, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υποβάλλονται αιτήματα πληρωμής τα οποία έφεραν μόνο την απόδειξη εξόφλησης καθώς υπήρχε αδυναμία έκδοσης τραπεζικών παραστατικών. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνεται δεκτή η απόδειξη της εξόφλησης των οικονομικών παραστατικών με τραπεζικά παραστατικά τα οποία φέρουν ημερομηνία μεταγενέστερη του αιτήματος πληρωμής. Η ημερομηνία των τραπεζικών παραστατικών δεν μπορεί να υπερβαίνει την 7ηΑυγούστου 2015.
2.Αντικαθιστούμε την παράγραφο Ι.vi της εγκυκλίου 1616/23-1-2013 ως εξής: «vi)  Πιστοποιητικό ISO22000 ή σχέδιο HACCP όταν η εκμετάλλευση διαθέτει εγκαταστάσεις καθετοποίησης.
Αναλυτικά η 6η εγκύκλιος Σχεδίων Βελτίωσης

πηγη:www.agronews.gr