Πληρώθηκαν την εξισωτική οι δικαιούχοι αγρότες της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης

28.12.2015

Πληρώθηκαν την εξισωτική οι δικαιούχοι αγρότες της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης
Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.), πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων Παραγωγών η πολυπόθητη Εξισωτική Αποζημίωση 2014.
Συγκεκριμένα τα ποσά αφορούν εξόφληση του υπολοίπου της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2014 των Παραγωγών που είχαν λάβει την προκαταβολή, όσο και την πληρωμή αυτών που παρουσιάσθηκαν προβλήματα στην πληρωμή τους μετά τον διασταυρωτικό έλεγχο των δικαιολογητικών τους από τον Οργανισμό Πληρωμών του Υπ.Α.Α.Τ.

Παράλληλα, στους λογαριασμούς των ντόπιων δικαιούχων Παραγωγών πιστώθηκαν καθυστερούμενα ποσά για την Εξισωτική Αποζημίωση των ετών 2008 - 2013 μετά τα διευκρινιστικά στοιχεία και τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν.

Ως γνωστόν, η Εξισωτική Αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους Κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους.

Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι (Υπεύθυνος Γεράσιμος Κακούρης, Γεωπόνος Πανεπ. Θεσσαλίας).

πηγη:www.paseges.gr