Διαμαρτυρία για το πετσόκομμα των επιδοτήσεων την Παρασκευή στην Λαμία

09.12.2015

Διαμαρτυρία για το πετσόκομμα των επιδοτήσεων την Παρασκευή στην Λαμία
Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη στις 11.30 το πρωί, απευθύνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μακρακώμης, Στυλίδας - Εχιναίων, Πελασγίας και η Διοικούσα Επιτροπή του υπό σύσταση Αγροτικού Συλλόγου Ανθήλης - Λαμίας.
Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της κινητοποίησης υπογραμμίζουν: «Διαμαρτυρόμαστε για το πετσόκομμα των ενισχύσεων - επιδοτήσεων στο οποίο προχώρησε ο οργανισμός, φέρνοντάς μας σε απόγνωση και αδυναμία να εξυπηρετήσουμε και τις πιο άμεσες ανάγκες μας. Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν βαλθεί να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα πάνω στα αποκαΐδια και την εξαθλίωση της μικρομεσαίας αγροτικής οικογένειας, που μόνο κατ΄ όνομα είναι μικρομεσαία και όχι φτωχή, διασκεδάζοντας με ό,τι με κόπο και ιδρώτα εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν.

Απαιτούμε:
1. Να καταβληθούν άμεσα το 100% των ενισχύσεων σύμφωνα με τις δηλώσεις καλλιέργειας που έχουμε καταθέσει.
2. Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.ά.).
3. Να μη γίνει καμιά δέσμευση - κατάσχεσή τους από το Δημόσιο και τις τράπεζες»

πηγη:www.paseges.gr