Ξεκινούν οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στα Ταμεία, στο στόχαστρο και οι αγρότες

7/12/2015

Ξεκινούν οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στα Ταμεία, στο στόχαστρο και οι αγρότες Ξεκινάει από σήμερα (Δευτέρα 7/12/15) η διαδικασία κατάσχεσης καταθέσεων προς τους οφειλέτες των Ταμείων, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.


Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι οφειλέτες (μεταξύ αυτών και οι ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α) με χρέη πάνω από 5.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέρχονται στους 147.000. Πρόκειται για οφειλές οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε κανενός είδους ρύθμιση και για τις οποίες η «περίοδος χάριτος», η αναστολή δηλαδή λήψης αναγκαστικών μέτρων, έληξε στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) η διαδικασία αναγκαστικών εισπράξεων που είχε παγώσει λόγω της επιβολής των capital controls, τίθεται εκ νέου σε ισχύ.

Ως οφειλέτες του ΚΕΑΟ θεωρούνται οι ασφαλισμένοι στα ταμεία ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

Οι τράπεζες που εντάσσονται στην πρώτη φάση της διαδικασίας είναι οι: Εθνική, Alpha Bank ,Πειραιώς, Attica Bank, Unicredit Bank και Aegean Baltic Bank, ενώ οι υπόλοιπες τράπεζες θα ενταχθούν στο σύστημα από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά. Βάσει του σχεδιασμού θα μπορούν να αποσταλούν στα πιστωτικά ιδρύματα έως και 600 κατασχετήρια την ημέρα, ανά τράπεζα.
Μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο του ΚΕΑΟ εδώ

πηγη:www.agrotypos.gr