Αποστόλου: οι αγρότες αύξησαν το εισόδημά τους το 2014 και το 2015

 25/1/2016

Αποστόλου: οι αγρότες αύξησαν το εισόδημά τους το 2014 και το 2015 Ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5%, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat. Ο κ. Αποστόλου δήλωσε επίσης ότι  «όταν λες θέλεις μια Ευρωπαϊκή πορεία δεν μπορείς να λες πάρτε τα πίσω όλα».
Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού το Σαββατοκύριακο στο MEGA όπου για το αίτημα απόσυρση του ασφαλιστικού είπε ότι : «ένα τέτοιο αίτημα έιναι σαν να ζητάμε να τινάξει η χώρα μας στον αέρα τη συμφωνία με τους εταίρους και συνεπώς να τεθεί και πάλι θέμα παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη, ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σε διάλογο καλεί μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως είπε το Σαββατοκύριακο στο MEGA αλλά και σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ , υπάρχει η ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος με τους αγρότες, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλεί τους εκπροσώπους τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κύριος Αποστόλου δήλωσε σήμερα ότι «έχουμε να κάνουμε με μια συμφωνία που δημιουργεί δυσκολίες και αυτές τις δυσκολίες πρέπει να τις υπηρετήσουμε. Είναι όμως διαχειρήσιμες».
Όσον αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των αγροτών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  υποστήριξε ότι πρόκειται «για μια πρόταση η οποία έχει σχέση με την κατάσταση που βιώνουμε. Και η κατάσταση λέει ότι, σήμερα ο ΟΓΑ ενισχύεται με 3,3 – 3,4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από τον κρατικο. προϋπολογισμό. Δηλαδή το 90% των δαπανών του ΟΓΑ καταβάλλεται από τον Έλληνα πολίτη. Εάν αφήσουμε τα πράγματα  όπως είναι, η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, του αγρότη, θα πάει σε βάθος χρόνου και συγκεκριμένα, με βάση τις μελέτες,  το 2027, στο μηδέν. Με  την πρόταση της κυβέρνησης ο αγρότης αποκτά συνταξιοδοτική προοπτική και διασφαλίζονται τα 384 ευρώ ως βασική σύνταξη, όπως και για τους υπόλοιπους Έλληνες».
Φορολογικό: Αναφερόμενος στο φορολογικό των αγροτών, ο υπουργός τόνισε ότι το 2016 για το εισόδημα του 2015, οι αγρότες θα πληρώσουν «αυτά που πλήρωσαν το '14, τα οποία είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν για το εισόδημά τους το '13. Άρα και το 2016 θα πληρώσουν λιγότερα λεφτά από αυτά που πλήρωναν πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».

πηγη:www.agrotypos.gr