Σε «εγκαίνια» της Agrotica καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας

25.01.2016

Σε «εγκαίνια» της Agrotica καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας
Προσυγκέντρωση όλων των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων της χώρας στην Κεντρική Είσοδο της Δ.Ε.Θ. την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στις 3:00μμ, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδος, στα πλαίσια των πρωτόγνωρων κινητοποιήσεων και της ισχυρής θέλησης όλου του Πρωτογενούς Παραγωγικού κόσμου της χώρας να αγωνιστεί μέχρι τέλους, με τη μαζική συγκέντρωση των τρακτέρ στους δρόμους και τα μπλόκα ενάντια στο ασφαλιστικό – φορολογικό, που απειλεί με αφανισμό τον αγροτικό κόσμο.
Η εν λόγω πρόσκληση είναι σύμφωνη με την με την απόφαση της Πανελλαδικής σύσκεψης στη Θεσσαλονίκη, στις 14/1/2016, και επιδιώκεται με αυτό τον τρόπο τα «εγκαίνια» της Agrotica 2016 να τα κάνει ο αγροτικός κόσμος.

Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι: να μην επιτραπεί η διάλυση του ΟΓΑ και οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και η μείωση του κόστους παραγωγής.

Μετά τα «εγκαίνια» και την λήξη του συλλαλητηρίου η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδος θα συνεδριάσει, ώστε να αποφασιστεί ο περαιτέρω σχεδιασμός των κινητοποιήσεων και των ενεργειών διαμαρτυρίας μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων.

Σημειώνεται πως στην Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας συμμετέχουν: ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), ο ΟΕΒ ΕΛΛΑΔΑΣ, η Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Λάρισας, το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Συντονιστικό Δυτικής Μακεδονίας και το Συντονιστικό Αγροκτηνοτρόφων Ρόδου.

πηγη:www.paseges.gr