Πανελλαδικές κινητοποιήσεις αγροτών στους κατά τόπους ΟΓΑ για το ασφαλιστικό

 13/1/2016

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις αγροτών στους κατά τόπους ΟΓΑ για το ασφαλιστικό Στα υποκαταστήματα του ΟΓΑ σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν σήμερα οι αγρότες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η Πρωτοβουλία Αγροτών για το ασφαλιστικό.
Από το πρωί μέχρι και λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι πλήθος κόσμου βρέθηκε στους κατά τόπους ΟΓΑ για να εκφράσει την αντίθεσή του στις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό. Αγρότες και κτηνοτρόφοι βρέθηκαν μεταξύ άλλων στους κατά τόπους ΟΓΑ σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Γιάννενα, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη, Ηράκλειο και άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Πρωτοβουλίας κ. Θοδωρή Παπακωνσταντίνου αύριο θα διαξαχθούν συνελεύσεις σε περιφερειακό επίπεδο για να αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών.
'Οπως είπε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, κ. Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου: «Σήμερα οι αγρότες δώσαμε ένα ισχυρό μήνυμα για την βουληση των αγροτών να κρατήσουν τον ΟΓΑ έναν αυτόνομο οργανισμό, έναν ογρανισμό βιώσιμο, έναν οργανισμό που θα υπηρετεί την ασφάλιση των αγροτών. Εμείς βρεθήκαμε στον ΟΓΑ Θεσσαλονίκης και πρέπει να πούμε ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα σε Κοζάνη, Ιωάννινα, Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις. Επιδώσαμε ψήφισμα, κάναμε τις συμβολιές καταλήψεις μας και αύριο συνεδριάζουμε περιφερειακά για να δούμε πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας ανάλογα και με τις απαντήσεις που θα πάρουμε. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν κατά τις 2 το μεσημέρι».
Από τον ΟΓΑ Θεσσαλονίκης δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βέροιας, κ. Τάσος Χαλκίδης: «Είναι αδύνατον να πληρωθούν όλα αυτά τα λεφτά που μας ζητούν. Ας μας αφήσουν επιτέλους να δουλέψουμε στα χωράφια μας και να κρατήσουμε δυνατό τον πρωτογενή τομέα, που όπως υποστηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αποτελεί έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, μαζί με τον τουρισμό, της ελληνικής οικονομίας. Αντί να αυξάνουν τις ασφαλιστικές μας εισφορές στον ΟΓΑ, ας φροντίσουν καλύτερα να προχωρήσουν σε εκκαθάριση του μητρώου του, αφού από τους 1.250.000 ασφαλιζόμενους, μόνο οι 250.000 είναι αγρότες», πρόσθεσε.
Ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας - Δήμου Σκύδρας δήλωσε από την πλευρά στον ΑγροΤύπο για τις κινητοποιήσεις: «Είμαστε εδώ από το πρωί, οι πρώτοι ήρθαν περίπου από τις 10 το πρωί, ήρθε κόσμος από Ημαθία, Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Υπολογίζουμε ότι συγκεντρωθήκαμε γύρω στα 500-600 άτομα. Σήμερα έγινε μια κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο στα υποκαταστήματα του ΟΓΑ, αντιδρούμε απέναντι στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που φέρνει το υπουργείο Εργασίας. Εμείς όπως βλέπουμε την πρόταση του υπουργού την θεωρούμε φοροεισπρακτική και όχι βιώσιμη. Ο αγροτικός κόσμος δε θα επιτρέψει να καταστραφεί ο κλάδος. Τα επερχόμενα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση θα εξωθήσουν τον αγροτικό κόσμο στο να μείνει ανασφάλιστος».
Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο ασφαλιστικό και για τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα. Συγκεκριμένα, αγρότες της δυτικής Αχαΐας συγκεντρώθηκαν το πρωί στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με αγροτικά αυτοκίνητα προς την Πάτρα. Η αυτοκινητοπομπή έφθασε περίπου στις 12:00 έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ και ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας. «Τα νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα μάς οδηγούν στην καταστροφή», υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών και προσθέτουν: «Είναι το τελευταίο και οριστικό χτύπημα στους αγρότες, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία».

πηγη:www.agrotypos.gr