Συντονισμένα κινούνται και οι αγρότες στην Ήπειρο

 21/01/2016

Γιαννακοπούλου Φανή
Αγρότες από Άρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα και Θεσπρωτία πιάνουν κομβικά σημεία, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους, με στόχο τη Θεσσαλονίκη στις 28 του μήνα, όπως ανακοίνωσαν.


Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα, προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Στις 11 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, στην οποία θα συμμετέχουν κτηνοτρόφοι και αλιείς. Κατά τη συγκέντρωση, θα αποφασιστεί σε ποια σημεία του νομού θα παρατάξουν τα τρακτέρ, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.
Αντίστοιχα, αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσπρωτία μετρούν δυνάμεις, και όπως οι ίδιοι λένε, τις επόμενες ημέρες θα βγουν αιφνιδιαστικά στο λιμάνι και την Εγνατία.

Στην Άρτα, οι κτηνοτρόφοι, που έστησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου μπλόκο στο Κομπότι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 23 του μήνα, ενώ οργανώνονται για να μεταβούν στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, το Σάββατο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο κέντρο της πόλης.

Μετά τη χθεσινή κινητοποίηση με τα τρακτέρ στο κέντρο των Ιωαννίνων, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του νομού, αποφάσισαν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη στις 28 Ιανουαρίου, ενώ μέσα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν συνάντηση για να αποφασίσουν τη μορφή διαμαρτυρίας τους στα Ιωάννινα.

πηγη:www.agronews.gr