Σύμφωνα συνεργασίας Μισσιριάν για ορθή πρακτική στον μπασμά

25/01/2016

Λιάμης Λεωνίδας
Στη σύναψη συµφώνων συνεργασίας µε τον ΑΣ Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και τον αντίστοιχο συνεταιρισµό της ∆ράµας -Καβάλας -Παγγαίου, για την απόλυτη εφαρµογή στο χωράφι ορθών γεωργικών πρακτικών στην καλλιέργεια καπνού «Μπασµά», προκειµένου για τη βελτίωση των αποδόσεων ποιοτικά και ποσοτικά
, προχώρησε η εταιρεία, σύμφωνα με ρεπορταζ της Agrenda.

Οι δύο συµφωνίες υπογράφηκαν το ∆εκέµβριο του 2015 και πιο συγκεκριµένα στις 17 και 22 του περασµένου µήνα, αντίστοιχα και αφορούν στην από κοινού ανάληψη ενεργειών προώθησης και εφαρµογής αρχών και κανόνων που σχετίζονται µε: 1. Πολλαπλασιαστικό Υλικό, 2. ∆ιαχείριση εδάφους, 3. Θρέψη φυτών, 4. Άρδευση, 5. Φυτοπροστασία, 6. Περιβάλλον – Βιοποικιλότητα, 7. Κώδικα Εργασιακών Πρακτικών και 8. Αποµάκρυνση ξένων υλών από το προϊόν.
Με το βλέµµα στο µέλλον
Όπως επισηµαίνεται από τη µεταποιητική βιοµηχανία καπνού, µε την κίνησή της αυτή «η εταιρεία ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε. αποδεικνύει εµπράκτως µε υπευθυνότητα κι εµπιστοσύνη την στήριξη και ανάπτυξη των Αγρονοµικών Έργων και την παρότρυνση των καπνοπαραγωγών της για διαρκή βελτιστοποίηση της τεχνογνωσίας και αξιοποίηση της µακροχρόνιας συνεργασίας τους».


πηγη: www.agronews.gr