Εννιά μήνες μετά προγραμματίζονται πιστώσεις για τα απλήρωτα Σχέδια

08/01/2016

Aκόµα αναµένεται η εφαρµοστική απόφαση για να γίνουν πληρωµές και να ολοκληρωθούν τα επενδυτικά σχέδια εντός των επόµενων ετών.Κοντονής Γιώργος
Αγώνα δρόμου έκαναν οι αγρότες προκειμένου να ολοκληρώσουν τα Σχέδια Βελτίωσης µέχρι τις 6 Νοεµβρίου ώστε να πληρωθούν µέχρι τέλος του έτους όπως τους ενημέρωνε σχετικό e-mail από τις αρχές, αλλά τελικώς ο τραπεζικός τους λογαριασµός έµεινε άδειος και πλέον παραπέµπονται για πληρωμή τον Σεπτέµβρη, όποτε και θα εκδοθούν οι νέες προσκλήσεις.
Aκόµα αναµένεται η εφαρµοστική απόφαση για να γίνουν πληρωµές και να ολοκληρωθούν τα επενδυτικά σχέδια εντός των επόµενων ετών.

Το γεγονός αυτό µεταφράζεται µε οικονοµική καταστροφή για όσους πιέστηκαν και κατέφυγαν σε διάφορες λύσεις για να βρουν τα λεφτά (δανεισµός, γραµµάτεια, συναλλαγµατικές κοκ) ώστε να ολοκληρώσουν τα Σχέδια στην ώρα τους, µε την υπόσχεση ότι θα πληρωθούν τέλος του έτους.
Πλέον όλες οι ανειληµµένες υποχρεώσεις µεταφέρονται προς πληρωµή το 2016 και αφορά όλα τα έργα δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης, για τα οποία έχει υποβληθεί τουλάχιστον ένα αίτηµα πληρωµής εντός της περιόδου 2011-2015. Όπως αποτυπώνεται στο φάκελο του Β’ Πυλώνα και στις Μεταβατικές διατάξεις, τα χρήµατα που θα λάβουν οι δικαιούχοι φτάνουν περίπου τα 62 εκατ. ευρώ, ωστόσο ακόµα αναµένεται η σχετική εφαρµοστική απόφαση που θα επιτρέψει να διενεργηθούν οι πληρωµές, όπως και η δυνατότητα ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων εντός των επόµενων ετών.

πηγη:www.agronews.gr