Κατρούγκαλος: οι αγρότες θα παίρνουν για σύνταξη ό,τι και οι υπόλοιποι

 14/1/2016

Κατρούγκαλος: οι αγρότες θα παίρνουν για σύνταξη ό,τι και οι υπόλοιποιΜια νέα κλίμακα που συνδέει τους φόρους με τις εισφορές μειώνοντας τα ποσά που θα καλούνται να καταβάλουν οι φορολογούμενοι έρχεται να παρουσιάσει το υπουργείο, με παράλληλη μείωση της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς για όσους αμείβονται με μπλοκάκι,
φόρμουλα ανάλογη με αυτή των χαμηλόμισθων αγροτών. Η  λύση που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι η καθιέρωση του πλαφόν στη συνολική επιβάρυνση από την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η συνολική επιβάρυνση αναμένεται να κυμανθεί στο 50% με 60% του δηλωθέντος εισοδήματος, ενδεχόμενο που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Ταυτόχρονα πέφτει στο τραπέζι η πρόταση για μείωση της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς για όσους αμείβονται με μπλοκάκι στα 93,6 ευρώ, ποσό που θα ισχύσει και για τους αγρότες.
Σημειωτέον ότι η κατώτατη συνολική μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τους αγρότες αν προσθέσουμε και το 6,95% της εισφοράς υπέρ υγείας  θα ανέρχεται από το 2019 στα 126 ευρώ.  Στους συνταξιούχους αγρότες αναφέρθηκε ο υπουργός εργασίας κ. Κατρούγκαλος σε χθεσινή (13/1) του συνέντευξη. Ο υπουργός εργασίας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «μέχρι τώρα πλήρωναν 6% στο εισόδημά τους και έπαιρναν πολύ χαμηλή σύνταξη. Αυτό το ποσοστό σταδιακά θα αυξηθεί μέχρι το 20%, κλιμακωτά μέχρι το 2020, με αποτέλεσμα να παίρνουν ό,τι και οι υπόλοιποι».

πηγη:www.agrotypos.gr