Κρίσιμες συναντήσεις αγροτών με κυβερνητικά στελέχη για τον ΟΓΑ ενώ δηλώνουν πανέτοιμοι να βγουν στους δρόμους

4/1/2016

Κρίσιμες συναντήσεις αγροτών με κυβερνητικά στελέχη για τον ΟΓΑ ενώ δηλώνουν πανέτοιμοι να βγουν στους δρόμους Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι αγρότες, που δηλώνουν πανέτοιμοι να βγουν στους δρόμους. Ασφαλιστικό, φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής, είναι τα θέματα που αποτελούν πεδία τριβής των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα με την κυβέρνηση. Εντός της επόμενης εβδομάδας εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αγροτών αναμένεται να έχουν συνάντηση είτε με τον Πρωθυπουργό
Αλέξη Τσίπρα, είτε με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Μετά τη συνάντηση η Πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση της σε ότι αφορά το πεδίο των κινητοποιήσεων.
Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών κ. Θοδωρής Παπακωνσταντίνου «ζητήσαμε αυτές τις συναντήσεις για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τον ΟΓΑ. Βλέπουμε ότι η αλλαγή στην φορολογία των αγροτών θα πάει πίσω για μετά την Άνοιξη. Σύμφωνα με όσα μας διαβεβαίωσε ο Υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης τα αγροτικά εισοδήματα του 2015 θα φορολογηθούν με το 13%. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε αλλαγή των συντελεστών φορολόγησης άμεσα. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος θέλει να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα του ασφαλιστικού. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε τεκμηριωμένη πρόταση γιατι θα πρέπει να παραμείνει ο ΟΓΑ στους αγρότες και γιατί μπορεί να είναι βιώσιμος».

Στο μεταξύ, σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει στα μέσα του τρέχοντος μήνα, στη Θεσσαλονίκη, θα καθορίσει τη στάση της και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, με τον επικεφαλής της, Χρήστο Γκόντια να δηλώνει ότι: «Δεν βλέπω να καθόμαστε για πολύ ακόμα στα σπίτια μας και η έξοδός μας στους δρόμους μοιάζει μονόδρομος για ακόμη μια φορά».

Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή γραμμή με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων βρίσκονται οι: Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων, Πανελλήνια Ένωση Παράκτιων Αλιευτικών Σκαφών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, Σύλλογοι Νέων Αγροτών, Επιτροπές Αγώνα (Συνεταιριστές), η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και Ανεξάρτητοι Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Ανοιχτή συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει για τις 8 Ιανουαρίου, στις 19.00, οι αγρότες στις Σέρρες, προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις διαμαρτυρίας τους. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Κώστας Ξενιτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Σερρών «Έχουμε αποφασίσει ανοιχτή συγκέντρωση προκειμένου να καθοριστεί η ημερομηνία καθώς και η μορφή των κινητοποιήσεών μας».

πηγη:www.agrotypos.gr