Εξισωτική: προβλημάτων συνέχεια εν αναμονή της πληρωμής

5/1/2016

Εξισωτική: προβλημάτων συνέχεια εν αναμονή της πληρωμής Λεφτά διάβασαν και λεφτά εξακολουθούν να μη βλέπουν αρκετοί κτηνοτρόφοι όσον αφορά στην πληρωμή της εξισωτικής. Αν και ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκτιμούσε ότι τα χρήματα (τουλάχιστον σε ότι αφορά την Πειραιώς) θα έμπαιναν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι χθες το απόγευμα,
παρατηρήθηκε το ασυνήθιστο όπως μας ανέφεραν φαινόμενο, σε κάποιους λογαριασμούς της ίδιας τράπεζας να έχουν μπει τα χρήματα και σε κάποιους άλλους όχι, πάντα μιλώντας για περιπτώσεις που η πληρωμή είχε επιβεβαιωθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα. Μοιρασμένη η εικόνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σε Ήπειρο, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, όπου πάντως αρκετοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν δει μέχρι στιγμής το χρώμα του χρήματος.
Λεφτά στην Πειραιώς με...κλήρωση
Αυτό τουλάχιστον μας είπαν σε επικοινωνία τους με τον ΑγροΤύπο κτηνοτρόφοι που ανέμεναν να πληρωθούν μέχρι χθες το απόγευμα. Όπως μας ανέφεραν, κατά τις έξι παρά δέκα κάποιοι έλαβαν την σχετική ειδοποίηση της τράπεζας για να πάνε να παραλάβουν τα χρήματα από την καταβολή της εξισωτικής και κάποιοι άλλοι όχι. Σε ερώτημά μας αν αυτό σχετίζεται με το ύψος του ποσού που περίμεναν μας είπαν πως δεν είχε σχέση και ότι η επιλογή του ποιος είδε χρήματα και ποιος όχι στον λογαριασμό του μοιάζει να είναι τυχαία.
Άλλοι πήραν και άλλοι περιμένουν σε Ήπειρο, Θεσσαλονίκη
«Άλλοι έχουν πάρει χρήματα και άλλοι όχι μέχρι στιγμής» είπε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μιχάλης Τζίμας, εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ. Ο κ. Τζίμας πρόσθεσε ότι αρκετοί έχουν κοπεί εντελώς από την πληρωμή της εξισωτικής. Ο κ. Παναγιωτίδης, κτηνοτρόφος από την Θεσσαλονίκη δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι ορισμένοι κτηνοτρόφοι δεν έχουν δει ακόμα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην Εθνική.
Μεγάλη απογήτευση για την εξισωτική στην Καβάλα
Την απογοήτευση και την αγανάκτησή του μετέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος κτηνοτρόφων Καβάλας, κ. Νίκος Δημόπουλος. Όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος οι αλχημείες και οι αβλεψίες της προηγούμενης και της παρούσας κυβέρνησης στο ζήτημα των βοσκοτόπων οδήγησαν πολλούς κτηνοτρόφους να μην πάρουν την δόση της εξισωτικής. Όπως είπε χαρακτηρισιτκά «για να έχεις πληρωθεί και τις τρεις δόσεις της εξισωτικής θα πρέπει να έχεις πιάσει το Τζόκερ». Υπάρχουν περιπρώσεις με αγρότες που καταγράφηκαν από το σύστημα με εξωαγροτικό εισόδημα 2 ευρώ και κόπηκαν από την εξισωτική. Πρέπει να πληρωθεί ο κόσμος, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εδώ στο χωριό είχαμε 13 πόντους χιόνι, τι παραγωγή θα κάνει εδώ ο κτηνοτρόφος; Αυτό δεν είναι το νόημα της εξισωτικής εξάλλου; πρόσθεσε ο κ. Δημόπουλος.

πηγη:www.agrotypos.gr