Απόσυρση ασφαλιστικών διατάξεων για αγρότες και αυτόνομο ΟΓΑ ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

13.01.2016 

Απόσυρση ασφαλιστικών διατάξεων για αγρότες και αυτόνομο ΟΓΑ ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ
Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που αφορούν τους αγρότες και την διατήρηση του ΟΓΑ σαν αυτόνομου ασφαλιστικού φορέα, ζητά ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΣΕΓΕΣ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.
Όπως τονίζεται στο ψήφισμα, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους φορείς των αγροτών για τη μελλοντική χρηματοδότηση του ΟΓΑ στη βάση της αναλογίας 2:1.

Επίσης αποφασίστηκε η με κάθε πρόσφορο μέσο ενημέρωση των ελλήνων αγροτών για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, που προβλέπονται στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου που υπέγραψε.

Καθώς και η στήριξη οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης των αγροτών προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, γιατί θα οδηγήσουν στον αφανισμό των ελλήνων αγροτών.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ
(Αθήνα, 13.01.2016)
 
 
Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ που συνήλθε σήμερα 13.01.2016 στην ΑΘΗΝΑ μεταξύ των άλλων θεμάτων συζήτησε και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά τους αγρότες.

 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να ζητηθεί από την κυβέρνηση:

  1. Η άμεση απόσυρση των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης που αφορούν τους αγρότες.
 
  1. Η διατήρηση του ΟΓΑ σαν αυτόνομου ασφαλιστικού φορέα των αγροτών και τη διαβούλευση της Κυβέρνησης με τους φορείς των αγροτών για τη μελλοντική χρηματοδότηση του ΟΓΑ στη βάση της αναλογίας 2:1.

  1. Η με κάθε πρόσφορο μέσο ενημέρωση των ελλήνων αγροτών για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα της Κυβέρνησης (φορολογικά και ασφαλιστικά) που προβλέπονται στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου που υπέγραψε η σημερινή Κυβέρνηση.

  1. Η στήριξη οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης των αγροτών προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, γιατί θα οδηγήσουν στον αφανισμό των ελλήνων αγροτών.
πηγη:www.paseges.gr