Απλήρωτοι παραμένουν οι τευτλοπαραγωγοί από την ΕΒΖ και απειλούν να στραφούν σε άλλες καλλιέργειες

2/2/2016


Ένα οριστικό και σαφές χρονοδιάγραμμα εξόφλησης από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ζητάνε από τη νέα διοίκηση οι τευτλοπαραγωγοί
. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Παύλος Μπογιαννίδης, Πρόεδρος των Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, «συναντηθήκαμε με το νέο πρόεδρο της ΕΒΖ κ. Γεώργιο Λάντζα, ο οποίος μας ανέφερε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα πάει στην Αθήνα και στη συνέχεια την ερχόμενη Τρίτη (9/2/2016) θα έρθει να μας συναντήσει στο Πλατύ για να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις όσον αφορά τις οφειλές της βιομηχανίας στους παραγωγούς».
Και προσθέτει: «Όπως μας τόνισε η ΕΒΖ αναζητά τα χρήματα για να μας πληρώσει. Η αδυναμία πληρωμής των οφειλών που μαζί με τα μεταφορικά ανέρχονται σε 13 εκατ. ευρώ προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους τευτλοπαραγωγούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ενδεχομένως να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την τευτλοκαλλιέργεια. Έχουμε μπει στον Φεβρουάριο και θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες αυτή την εποχή να προχωρήσουμε στην σπορά».
Νέα διοίκηση
Στο μεταξύ έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29/01/2016), στα γραφεία της, Μητροπόλεως 34, στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου 8 μέτοχοι που εκπροσωπούν 30.290.554 κοινές ανώνυμες μετοχές (και 30.290.554 δικαιώματα ψήφου) επί συνόλου 36.748.909 κοινών ανώνυμων μετοχών (και 36.748.909 δικαιωμάτων ψήφου), ήτοι ποσοστό 82,43% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Η γενική συνέλευση, ευρισκόμενη σε νόμιμη απαρτία, έλαβε με έγκυρη ψηφοφορία αποφάσεις επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Ειδικότερα, αποφάσισε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ως εξής:
Δημήτριος Γιαννακίδης
Κρίτων Τσικλιάς
Γεώργιος Λάντζας
Παντελής Μανής
Ιωάννης Καζάκος
Γαβριήλ Κερμανίδης
Πέτρος Γεμιντζής
Η θητεία του νέου Δ.Σ. θα διαρκέσει έως τις 15/03/2020.

πηγη:www.agrotypos.gr