Σπόρους για 1.000 στρέμματα σε 24 ώρες έδωσε η ΕΒΖ Ορεστιάδας

04/03/2016

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε από την Πέμπτη 3 Μαρτίου η διανομή σπόρου στους ενδιαφερόμενους τευτλοκαλλιεργητές της περιοχής Ορεστιάδας.


Μέσα στο πρώτο 24ωρο, από το εργοστάσιο Ζάχαρης που λειτουργεί στην πόλη, δόθηκαν σπόροι για την καλλιέργεια 1.000 στρεμμάτων και μάλιστα σε παραγωγούς που τα τελευταία χρόνια είχαν απομακρυνθεί από την καλλιέργεια των τεύτλων.
Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι επίσης το γεγονός ότι οι δηλώσεις που ήδη έχουν γίνει, αφορούν σε 15.000 στρέμματα, αγροτών που πέρυσι δεν είχαν δείξει ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται ότι το «πλαφόν» που έχει τεθεί από τη διοίκηση της Ε. Β. Ζ. για το εργοστάσιο Ορεστιάδας, ώστε να λειτουργήσει η μονάδα, είναι 30.000 στρέμματα, τα οποία εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθούν.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής του εργοστασίου, Παράσχος Παρασχούδης, το ενδιαφέρον θα αυξηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μετά την εξόφληση των παραγωγών που είχαν παραδώσει τεύτλα το 2015. «Είναι οι “σταθεροί” καλλιεργητές της περιοχής, οι οποίοι παρέμειναν στην τευτλοκαλλιέργεια ακόμα και στις πιο δύσκολες χρονιές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασχούδης. Ο ίδιος τόνισε ότι από φέτος, στα συμφωνητικά που θα υπογράφονται θα υπάρχει ρήτρα για τον χρόνο εξόφλησης των συνεργαζόμενων παραγωγών, «ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη», όπως είπε.
Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

πηγη:www.agronews.gr