«Μπλόκο» δανειστών στις υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες

04.03.2016

«Μπλόκο» δανειστών στις υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότεςΣτον αέρα φαίνεται πως βρίσκεται το εργόσημο για τους αλλοδαπούς εργάτες γης καθώς και το μητρώο αγροτών, που περιλαμβάνονται στα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των αγροτών κατά την διάρκεια που είχαν τα μπλόκα στις εθνικές οδούς σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το εν λόγω σενάριο, που διέρρευσε τις τελευταίες ώρες, η εύθραυστη εκεχειρία κυβέρνησης – αγροτών μετά τις απαιτήσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό βρίσκεται υπό αίρεση.

Αντιρρήσεις έχουν τα τεχνικά κλιμάκια και για τις νέες προτάσεις για την πάταξη της «μαύρης» εργασίας του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες μειώνονται τα πρόστιμα στις 3.500 από 10.550 ευρώ ανά απασχολούμενο χωρίς ασφάλιση, αρκεί ο εργοδότης να προσλάβει τον εργαζόμενο και να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Αντί αυτού τα τεχνικά κλιμάκια προτείνουν την δραστική αύξηση του προστίμου.

Η απορριπτική στάση των τεχνικών κλιμακίων προκαλεί και προβληματισμό για την πορεία της αξιολόγησης και φόβους πως το παιχνίδι της καθυστέρησης είναι ενορχηστρωμένο ώστε με την απειλή της καθυστέρησης να προκαλέσουν μεγαλύτερες υποχωρήσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό πρωτίστως, αλλά και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το δημοσιονομικό κενό.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση φαίνεται πως αλλάζει τακτική και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σκοπεύει να προχωρήσει ως το τέλος Μαρτίου στην κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την αυτοδήλωση των «μαύρων»  εισοδημάτων και στη συνέχεια με τη σιωπηρή συναίνεση των Ευρωπαίων του κουαρτέτου να προχωρήσει στην ψήφισή τους.

πηγη: www.paseges.gr