Απλήρωτοι και απογοητευμένοι δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας

11.03.2016 

Απλήρωτοι και απογοητευμένοι δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας
Απλήρωτοι και απογοητευμένοι δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, με τον πρόεδρο των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη να επισημαίνει, την ασυνέπεια και τον εμπαιγμό εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών.
«Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας και παρόλο που εμείς παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και ήδη έχουμε σπείρει περισσότερα από 35.000 στρέμματα, ωστόσο διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά την ασυνέπεια και τον εμπαιγμό εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών», ανέφερε σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, οι οποίοι περιμένουν τα δεδουλευμένα τους ύψους 8 εκατ. ευρώ από την καμπάνια του 2015, ανέμεναν ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, θα δίνονταν το πράσινο φως για την αποπληρωμή τους, στο πλαίσιο και των αποφάσεων που θα λαμβάνονταν επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ.

Ωστόσο, το θέμα δεν συζητήθηκε. Όπως ανέφερε ο κ. Μπογιαννίδης, «πλέον έχουμε εναποθέσει τις τελευταίες μας ελπίδες στη συνάντηση που θα προσπαθήσει να κλείσει για την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Γιώργος Λάμτζας με τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Σταθάκη και Βαγγέλη Αποστόλου αντίστοιχα, αλλά και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς» και πρόσθεσε πως «ο κ. Λάμτζας στη σημερινή μας συνάντηση μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να καταστήσει σαφή την αναγκαιότητα παρουσίας και του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού».

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Μπογιαννίδης «δεν αποκλείουμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο» και πρόσθεσε «εάν δεν έχουμε άμεσα τα λεφτά στα χέρια μας σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να δούμε το θέμα και από την νομική του πλευρά».

Στο μεταξύ, σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας, Χριστόδουλο Βαρκάκη, επανέλαβε πως «έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, συνάντηση, αλλά και την παρέμβαση του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μέλλον της βιομηχανίας, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία απάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ανέφερε «η κυβέρνηση μοιάζει αδύναμη να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της και τις δεσμεύσεις της περί συνέχισης παραγωγής ζάχαρης στη χώρα μας και απλά δείχνει να συμβιβάζεται με τις ορέξεις της Τράπεζας Πειραιώς».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι της εταιρείας καλούσαν και τη διοίκηση της εταιρείας να αναλάβει τις ευθύνες της σημειώνοντας χαρακτηριστικά «εδώ και χρόνια δίνουμε τη μάχη μας, ούτως ώστε η Βιομηχανία να παραμείνει ζωντανή. Ως ένα σημείο τα καταφέραμε. Τώρα που εσείς καλείστε να πάρετε κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχιση και βιωσιμότητα της ΕΒΖ Α.Ε., να θυμάστε ότι τίποτα δεν ξεπουλιέται και ότι όλοι αργά ή γρήγορα κρίνονται».

πηγη:www.paseges.gr