ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη Εβδομάδα με πληρωμές σε Βασική και Πράσινη Ενίσχυση και εξισωτική αποζημίωση Νησιών Αιγαίου

21/4/2016

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη Εβδομάδα με πληρωμές σε Βασική και Πράσινη Ενίσχυση και εξισωτική αποζημίωση Νησιών Αιγαίου Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πληροφορώντας τους παραγωγούς για την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων και την δυνατότητα υποβολής Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης για το Έτος 2016 καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών.
Επισημαίνει ακόμη ότι ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει την αίτηση μόνος του, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του Οργανισμού. Όπως ακόμη αναφέρει, η εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης καθώς και η καταβολή της Πράσινης Ενίσχυσης (συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ) θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την Μεγάλη Τρίτη, επιβεβαιώνοντας το από 19/4 σχετικό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Τέλος στην αναμονή και για τους παραγωγούς των νησιών του Αιγαίου οι οποίοι ανέμεναν εδώ και μήνες την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης καθώς όπως ενημέρωσε ο Οργανισμός αυτή θα καταβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα ανέρχεται σε 9.300.000 ευρώ.
Η αναλυτική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:
«Μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου και πολυσύνθετου έργου της εξέτασης του πολύ μεγάλου αριθμού των αιτημάτων αναθεώρησης των Τίτλων των Προσωρινών Δικαιωμάτων και των αιτημάτων διόρθωσης λαθών στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2015, για το οποίο κινητοποιήθηκε το σύνολο των εργαζομένων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ο Οργανισμός προχώρησε στον προσδιορισμό των Οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης για την περίοδο 2015-2020 και δρομολόγησε έτσι την έναρξη της περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2016. Επισημαίνεται ότι ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του είτε μέσω των κατά τόπους πιστοποιημένων Φορέων ή μόνος του μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ (οn-line υποβολή).
Παράλληλα, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα προβεί μέχρι τη Μ. Τρίτη στην καταβολή της Πράσινης Ενίσχυσης και του υπολοίπου της Βασικής Ενίσχυσης. Το συνολικό ύψος των ενισχύσεων αυτών υπολογίζεται να ανέλθει σε 600.0000.000 € περίπου. Επιπλέον, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής του Υπ.Α.Α.Τ., εντός της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση έτους αιτήσεων 2015 στους δικαιούχους των Νησιών Αιγαίου, ύψους περίπου 9.300.000 €».

πηγη:www.agrotypos.gr