Η επιστολή της ΕΑΣΘ για τον κίνδυνο απώλειας δικαιωμάτων από τον αποκλεισμό μετακίνησης βοοειδών

 31/5/2016


Σε συνέχεια της ανάδειξης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν αρκετοί κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία και σε άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας της απαγόρευσης της μετακίνησης βοοειδών που επιβλήθηκε από το ΥπΑΑΤ και τη Διεύθυνση Κτην/ κής
εντός και εκτός νομού Θεσσαλονίκης, ο ΑγροΤύπος δημοσιεύει την επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΕΑΣΘ κ. Χρήστος Τσιχήτας και απεστάλη στους αρμόδιους φορείς. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Στην επιστολή αναφέρουμε αντίστοιχη περίπτωση με τον καταρροϊκό πυρετό στο παρελθόν, όπου είχε δοθεί λύση».
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Τσιχήτας «στείλαμε την επιστολή την περαμένη Παρασκευή (27/5). Υπάρχουν αρκετοί παραγωγοί που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, προσωπικά με έχουν προσεγγίσει τριάντα παραγωγοί  της περιοχής, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν αρκετοί περισσότεροι, όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία γενικότερα».
Πρόβλημα και για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους
Πέρα από τις περιπτώσεις που εντοπίζει η ΕΑΣΘ, προβλήματα από την απαγόρευση αντιμετωπίζουν και κτηνοτρόφοι που μεταφέρουν τα κοπάδια τους σε βοσκοτόπους της βόρειας Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κτηνοτρόφος από τη Λάρισα που επικοινώνησε με τον ΑγροΤύπο και δήλωσε τα εξής: «Λόγω της οζώδους που έχει εμφανιστεί προς τα πάνω μας λένε ότι αν μετακινηθούμε σε ορεινά βοσκοτόπια που πηγαίνουμε, δεν θα μπορούμε να κατεβάσουμε τα ζώα μας. Αν δεν βγάλουμε άδεια μετακίνησης χάνουμε και το βοσκότοπο, οπότε χάνουμε και τις ενισχύσεις μας».
Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΕΑΣΘ

πηγη:www.agrotypos.gr