Ως τέλος Οκτώβρη για πληρωμές στα παλιά Σχέδια

10/05/2016 

H χρηµατοδότηση των  συνεχιζόµενων πράξεων υπόκειται στους όρους της αρχικής τους ένταξης και όχι βάσει της νέας πρόσκλησης που θα βγει.Κοντονής Γιώργος
Τη δυνατότητα να συνεχίσουν την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου και να στείλουν αιτήματα πληρωμής στις κατά τόπους ΔΑΟΚ έχουν ξανά και μέχρι τέλος Οκτωβρίου όλοι οι δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης της προηγούμενης περιόδου που είχαν υποβάλει τουλάχιστον ένα αίτηµα πληρωµής κατά την περίοδο 2011-2015.
H χρηµατοδότηση των συνεχιζόµενων πράξεων υπόκειται στους όρους της αρχικής τους ένταξης και όχι βάσει της νέας πρόσκλησης που θα βγει.
Το σύστημα πληρωμών «ξεκλείδωσε» σε συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να περάσει τις πληρωµές ύψους 145 εκατ. ευρώ «γέφυρα» στην προγραµµατική περίοδο 2014-2020 και το νέο Πρόγραµµα.
Η καταληκτική ηµεροµηνία ολοκλήρωσης των πληρωµών των συνεχιζόµενων έργων ορίζεται η 31η ∆εκεµβρίου 2016 από απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραµµατέας, Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπος Κασίµης. Σηµειώνεται τέλος ότι η χρηµατοδότηση των δικαιούχων των εν λόγω συνεχιζόµενων πράξεων υπόκειται στους όρους και προϋποθέσεις της αρχικής τους ένταξης και όχι βάσει της νέας πρόσκλησης που θα βγει για τα Σχέδια.

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα των δικαιούχων που δικαιούνται να υποβάλλουν αιτήσεις


Αναλυτικά σχετική ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Πιερίας
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Π.Ε. Πιερίας ενημερώνει τους δικαιούχους Αγρότες του Μέτρου 1.2.1. του ΠΑΑ 2007-2013 (Σχέδια Βελτίωσης) ότι, σύμφωνα με το υπ αριθμ 2567/28-3-2016 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, η ημερομηνία ολοκλήρωσης των πληρωμών τους είναι η 31η  Δεκεμβρίου 2016.
Όσοι από τους δικαιούχους υπέβαλαν μια τουλάχιστο αίτηση πληρωμής έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 έχουν τη δυνατότατα να ολοκληρώσουν το Σχέδιο Βελτίωσης υποβάλλοντας αίτημα πληρωμής στη ΔΑΟΚ ΠΕ Πιερίας έως το τέλος του Οκτωβρίου 2016 ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών ελέγχου και πληρωμής έως 31-12-2016.

πηγη:www.agronews.gr